Šta se ovde desilo...

HAOS - NAVIJAČI SKANDIRALI "SRBIJA, SRBIJA", PA NAPALI BOSANCE: Strašne scene na stadionu, meč prekinut u 32. sekundi!

Autor Dušan Ninković

Navijači Rumunije nisu gubili vreme i već u prvom minutu prekinuli su meč protiv BiH u Ligi nacija.

Izvor: Youtube/Gazeta Sporturilor/printscreen

Neverovatne scene na meču Lige nacija koji je sinoć igran u Bukureštu! Navijači Rumunije i Bosne i Hercegovine sukobili su se na samom početku susreta, pa je glavni arbitar morao da prekine utakmicu u 32. sekundi! Veliki organizacioni prostor ostavio je mogućnost domaćim navijačima da se sukobe sa oko 200 gostiju koji su stigli iz BiH, a tenzije su bile primetne i pre početka utakmice.

Navijači Rumunije provocirali su goste skandiranjem "Srbija, Srbija", što je izazvalo reakciju navijača iz Bosne i Hercegovine, a zatim i zaoštrilo sukobe na tribini iza gola. Tampon zona koja je napravljena nije bila dovoljna, pa je nekolicina rumunskih navijača stigla sve do ograde pre nego što je policija intervenisala.

U međuvremenu počele su da lete baklje i stolice, bilo je i topovskih udara, a policija je ubrzo uspela da smiri dve navijačke grupe. Prekid utakmice trajao je oko minut, a kasnije nije bilo potrebe da se utakmica opet prekida. Pogledajte delić incidenata u Bukureštu:

Rumunija - BiH
Izvor: Youtube/Gazeta Sporturilor

Inače, meč u Rumuniji završen je ubedljivom pobedom domaćeg tima (4:1). I pored toga Bosna i Hercegovina je obezbedila plasman u A diviziju, jer je pre ovog kola sakupila 11 bodova u grupi koju su popunile još Crna Gora i Finska. To znači da će ekipa predvođena Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem naredne sezone igrati u evropskoj eliti, protiv najboljih selekcija na kontinentu.