OPA!

ZAŠTO JE PROPAO RONALDOV TRANSFER U SAUDIJSKU ARABIJU? Javio se predsednik kluba: Novac nije bio problem, ovo je ISTINA!

Autor Nemanja Stanojčić

Kristijano Ronaldo nije otišao u Saudijsku Arabiju zbog Arbitražnog suda...

Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo imao je ponudu iz Saudijske Arabije, ali do transfera nije došlo, predsednik kluba otkrio je zašto. Uprkos ogromnoj svoti novca, spekuliše se da je dobio 242 miliona evra za dvogodišnji ugovor, transfer se nije realizovao. Na kraju je ipak ostao u Mančester junajtedu.

Prvi čovek Al-Hilala Fahad ben Nafel je ispričao da je istina da su pregovori vođeni i da je transfer mogao da se realizuje. Naglasio je da "novac nije bio problem", već da su neki drugi faktori na kraju uticali na to da ne promeni sredinu. Oni su bili i te kako zainteresovani za to.

"Da, pregovarali smo sa Ronaldom. Problem nije bio u novcu ili u principu, jer smo mi klub koji je sposoban da dovede najveće svetske zvezde. Međutim, odluka Arbitražnog suda nas je sprečila da registrujemo igrače. Nastavili smo pregovore uprkos toj kazni, ali smo odugovlačili sa ulaskom u završnu fazu pregovora, jer smo čekali da nam ukinu kaznu", rekao je Nafel.

Portugalac je tokom leta radio sve da bi otišao iz kluba, njegov agent Žorž Mendeš nudio ga je mnogim evropskim velikanima, niko nije bio zainteresovan. Ostao je u Junajtedu, mada pod vođstvom Erika ten Haga ne dobija veliku minutažu i uglavnom ulazi sa klupe. Za to vreme sa reprezentacijom čeka početak Svetskog prvenstva u Kataru, a ukoliko se situacija u klubu ne promeni, njegovo ime spominjaće se često u transfer spekulacijama u zimskom prelaznom roku.