Op, op!

"AKO ĆE TAKO DA NAS POBEDE, JA NE ZNAM ŠTA JE FUDBAL": Piksi deklasirao Norvežane, pa pecnuo pred kamerama!

Autor Dušan Ninković

Zanimljiva izjava selektora Srbije nakon trijumfa u Norveškoj, gde domaćin nije mogao da nam parira.

Izvor: TV Arenasport screenshot

Reprezentacija Srbije predvođena selektorom Draganom Stojkovićem pokazala je silu na gostovanju Norveškoj i osvajanjem grupe u Ligi nacije preselila se u elitni rang ovog takmičenja. Ujedno, to je bila i sjajna uvertira za Mundijal koji će našu reprezentaciju dočekati za nešto manje od dva meseca. Dragan Stojković ne misli o tome, a nakon meča u Oslu analizirao je igru nacionalnog tima.

Selektor Dragan Stojković prebacio je čestitke na račun fudbalera koji su ostvarili još jednu veliku pobedu, a zatim govorio o fudbalskim idejama koje je želeo da implementira u nacionalni tim. Ekipa pobeđuje, ali ne bilo kako. Ekipa pobeđuje baš onako kako on to želi!

"Ne znam baš šta da kažem. Bilo je malih problema u startu, što je i normalno. Ali do izražaja je došla naša pas igra i naše ideje. Donele su i ovu prednost i zasluženu pobedu na kraju. Drago mi je da naše ideje daju rezultate. Nije važno samo pobediti, bitno je i na koji način se stiže do pobede. Potpuno zaslužena pobeda. Čestitke igračima na igrama u Ligi nacija, zavrili smo prvi što nam je bio cilj. Evo, tu je, zasluženo", rekao je selektor Srbije.

"Srbija uvek ide na pobedu i uvek želi da pokaže dobar fudbal, napadački i atraktivan. Nebitno s kim igramo. Da, napravili smo lepe stvari, zahvaljujući zdravoj grupi igrača koja razume taktičke zamisli koje tražimo od njih. Solidarnost na i van terenu, videli ste radost posle drugog gola. Oni pokazuju da su tim i to me raduje. Potpuno smo nadigrali Norvešku, jer ako će duge lopte da pobede tehniku, ja onda ne znam šta je fudbal", dodao je Piksi.

Upitan za Svetsko prvenstvo koje reprezentaciju Srbije čeka u novembru, selektor Srbije nije želeo da previše komentariše. "Ma ima vremena...", zaključio je Dragan Stojković Piksi.