Prve reči!

BIO BIH ZADOVOLJAN I DA SMO ISPALI OD PARTIZANA: Radnički napravio senzaciju u Kupu Srbije - sad hoće i u ligi!

Autor Dušan Ninković

Trener Radničkog iz Sremske Mitrovice govorio nakon velike pobede.

Izvor: Arenasport/printscreen

Šokantan dan za fudbalere Partizana! Nakon osam uzastopnih učešća u finalu Kupa Srbije, crno-beli su ove sezone eliminisani na prvoj prepreci. Od ekipe Gordana Petrića bolji je bio drugoligaš, a Partizan je ispao nakon sva četiri promašena penala u Sremskoj Mitrovici, gde ga je ugostio Radnički.

Ekipa trenera Dejana Nikolića pokazala se kao tvrd orah, a kada je sve do nadoknade meča imala aktivan rezultat rešila je da pokaže zube Partizanu. Prvo su u 92. minutu izjednačili posle jedine prave šanse koju su stvorili na meču, a zatim u penal seriji bili mnogo bolji od gostiju. Mitrovčani su pogodili sa bele tačke u prve dve serije, dok je Partizan promašio sva četiri penala i to redom Rikardo Gomeš, Marko Živković, Slobodan Urošević i Patrik Andrade! O tome je, između ostalog, govorio i trener domaćeg tima.

"Sigurno bih bio zadovoljan izdanjem mojih igrača i da smo izgubili 1:0. Cilj je bio da držimo meč u neizvesnosti što duže, na poluvremenu sam im rekao da igraju i da se ne plaše. Na kraju smo posle promašenih šansi Partizana dali gol. Penali su lutrija, mi smo bili srećniji. Sigurno ću ovu utakmicu pamtiti doživotno, to su mečevi koji obeleže karijeru. Nadam se da će nam ovo biti vetar u leđa u prvenstvu, gde imamo problem sa efikasnošću. Nadam se boljem ritmu u Prvoj ligi Srbije", rekao je Nikolić, čija ekipa je imala velikih problema na početku nove sezone.

Radnički iz Sremske Mitrovice osvojio je samo deset bodova iz prvih deset mečeva u drugom rangu srpskog fudbala. Oni su trenutno 13. tim Prve lige Srbije, a zanimljivo je da su u dosadašnjem delu sezone postigli samo četiri gola!