Fudbal

PARTIZAN ŠOKANTNO ISPAO, A SADA ZVEZDA IZLAZI NA TEREN: Crveno-beli počinju odbranu trofeja - daleko od "Marakane"

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda u prvom kolu Kupa Srbije gostuje drugoligašu, a trener Miloš Milojević najavio je kakav će tim izvesti na teren.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Dan posle šokantne eliminacije Partizana iz Kupa u Sremskoj Mitrovici, Crvena zvezda započeće odbranu trofeja u masovnijem domaćem takmičenju. Prvi rival ekipe Miloša Milojevića biće Mačva u Šapcu u četvrtak od 16 časova, a šef struke tima sa "Marakane" najavio je taj meč izjavom za klupski sajt.

"Momci su dobro radili i imaju sve pohvale od mene. Sad je trenutak da se rad pretoči u dobru igru i kontinuirane rezultate. Najbitnija je psihologija, jer to je Kup utakmica i dešava se da se u meč uđe sa 70, 80 posto i da ona stvari ne krenu kako treba, te da bude mnogo teže vratiti se. Mi smo kvalitetniji od Mačve, ali to je tradicionalan srpski klub sa mnogo igrača koji su igrali Superligu, pre svih Adamović, Pejović, Radunović... Tako da, kada je reč o pripremi meča, daćemo im na važnosti, ali kad krene utakmica gledaćemo samo nas. Ne zanima nas ko je preko puta, već samo koji su zahtevi pred našim igračima", počeo je Milojević.

On je najavio da će izvesti najjači sastav na koji može da računa. "Imamo igrače koji se vraćaju iz reprezentacija i moramo da vidimo u kakvom su stanju. Igrači iz Afrike će imati dugo putovanje i to je nešto s čim moramo da se pozabavimo, ali od igrača koji su tu, svi su kvalitetni i motivisani. Imamo dobar tim za sutra".

Tokom pauze zbog obaveza reprezentacije, svi su gledali kako Piksijevi "orlovi" blistaju i igrački i rezultatski. Uživanje je navijati za srpski nacionalni tim, a trener Zvezde komentarisao je uspehe Srbije. "Rano je da se procenjuje kada je reč o reprezentaciji na Svetskom prvenstvu. Ne volim da izlazim sa stavovima, ali igraju dobar i atraktivan fudbal. Atmosfera je dobra i zaista imamo sijaset kvalitetnih igrača, pre svega u ofanzivnom delu, tu su Vlahović, Mitrović, pa i Jović koji je sjajan igrač. Po mom mišljenju je najbitnije da se prođe grupa, a onda je sve moguće. Nismo se proslavili na velikim takmičenjima, zbog toga je bitno da "izađemo" iz grupe", rekao je Zvezdin šef stručnog štaba.