Ima se, može se...

ŠOK! SAUDIJSKE GAZDE DAJU BOGATSTVO IGRAČIMA DA ODU IZ NJUKASLA: Daju MILIONE svakog meseca za svoj "škart"!

Autor Nikola Lalović

Njukasl ne žali novac da dovede pojačanja, ali i da plaća igrače koji više nisu u klubu.

Izvor: Profimedia

Otkako su Saudijske gazde preuzele Njukasl, ovaj klub ulaže ogroman novac i pokušava da privuče najveće fudbalske zvezde na Sent Džejmsis Park. To se do sada nije desilo pa su uglavnom dovodili premijerligaške igrače poput Nika Poupa, Dena Burna i Kjerana Tripijea, a u toj tranziciji neki fudbaleri koji su odranije u klubu su morali da napuste ekipu.

Letos je čak 20 igrača otišlo iz kluba, a petorici klub i dalje plaća ogromne svote novca, iako nisu u ekipi. Tako napadač Dvajt Gejl dobija od Njukalsla 60.000 funti nedeljno iako igra za Stouk. On je raskinuo ugovor sa Njukaslom, ali je sklopio takav dogovor da mu se razlika u plati između one koju je imao u Njukaslu i sadašnje u Stouku i dalje isplaćuje iz kase tima sa Tajnsajda!

Vezista Džef Hendrik je potpisao četvorogodišnji ugovor sa klubom 2020. godine, ali je poslle samo 27 utakmica odigranih za klub pozajmljen Kvins Park Rendžersu. Ovaj klub plaća samo mali deo njegove plate tako da Njukasl nedeljno za njega mora da plaća 50.000 funti, a pritom mu ugovor važi do juna 2024.

Defanzivni vezista Ajzak Hejden je još gori slučaj po klub jer je ovaj 27-godišnjak 2020. potpisao šestoodišnji ugovor sa klubom! Sada je van svih planova pošto je prošle godine odigrao 14 mečeva u Premijer ligi. Poslat je u Norič koji plaća dve petine njegovih primanja i Njukasl i za njega daje 50.000 funti nedeljno.

Na kraju je tu i Argentinac Federiko Fernandez. Ovaj iskusni štoper potpisao je novi dvogodišnji ugovor u julu 2021. godine i sačekaće istek ovog dogovora u Elćeu. Pozajmljen je španskom timu koji ga skoro uopšte ne plaća, pa tako Njukasl daje 45.000 funti nedeljno za njega.

Bogatim saudijskim gazdama za sada to nije problem, ali pitanje je dokle će hteti da plaćaju igrače koji ne igraju i to ovakvim svotama novca.