Uživo

ZVEZDA SE MUČILA, PA PROŠLA U KUPU SRBIJE: Milunović spas u Šapcu, pa Kangva "overio" trijumf!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedeili su Mačvu i izborili plasman u narednu rundu Kupa Srbije.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je drugi tim koji je obezbedio plasman u drugu rundu Kupa Srbije. Nakon što je juče Radnički iz Sremske Mitrovice napravio senzaciju i eliminisao Partizan, crveno-beli su bili na oprezu i u Šapcu nisu dozvolili novo veliko iznenađenje. golovima Nemanje Milunovića u 48. i Kingsa Kangve u 94. minutu meča Zvezda je teže nego što se očekivalo eliminisala Mačvu.

Tokom prvog dela meča crveno-beli su teško stizali do šansi zbog veoma jakog bedema pred golom Mačve, a možda i jedini važan detalj iz tog dela meča jeste penal koji je šampion tražio. Već na početku meča jedan od defanzivaca Mačve intervenisao je u kaznenom prostoru tako da pokrene diskusiju o penalu, a ubrzo se oglasila i Crvena zvezda koja je tvrdila da FSS ne vidi greške na njen račun.

U nastavku susret Zvezda je zaigrala nešto bolje, a već posle tri minuta igre skinula je sa leđa veliki teret. Katai je centrirao iz kornera, a Milunović glavom pogodio. Zatresla se mreža na prvoj stativi, a Zvezda počela lakše da diže od toga trenutka... Istina, i dalje nije prikazivala spektakularnu partiju na terenu stadiona u Šapcu, ali je igračima Miloša Milojevića bilo lakše.

Mačva nije imala snage za odgovor, a konačan rezultat meča postavljen je kada je već sve bilo gotovo. U poslednjim trenucima meča Kings Kagva iskoristio je grešku domaćih fudbalera i sa nekoliko metara postigao drugi gol na meču.

17:54

KRAJ - Pobeda Zvezde!

Crvena zvezda pobedila je Mačvu u Šapcu!

17:54

94. minut - GOOOL, Kangva!

Fudbaler iz Zambije na sjajan način iskoristio je nesporazum defanzivaca Mačve, ukrao im loptu na petercu i zatim sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu. Bio je to pogodak za konačnih 2:0 u korist aktuelnog osvajača Kupa Srbije!

17:47

88. minut - Poslednje izmene Zvezde!

Umesto Sanoga i Ivanića na terenu su lokalni momak Slavoljub Srnić i Nemanja Motika koji beleži prve minute u tekućoj sezoni!

17:44

84. minut - Jeftić!

Prvi put je ozbiljnije pripretila Mačva. Mali nesporazum u odbrani Zvezde pokušao je da kazni Jeftić, čiji je udarac izblokirao gobeljić. Uspeo je nakon toga i Zoran Popović da zaustavi šut, pa Mačva ostaje u zaostatku.

17:43

83. minut - Mitrović!

Fantastičan šut mladog Stefana Mitrovića, ali njegova lopta odlazi preko gola. Ostaje 1:0 za Zvezdu u Šapcu!

17:37

77. minut - Izmene!

Aleksandar Katai prepušta kapitensku traku Mirku Ivaniću i napušta teren, a umesto njega će igrati Nenad Krstičić.

Poslednja izmena Mačve, na terenu je Mijailović umesto Marjanovića.

17:33

73. minut - Još jedna promena Mačve!

Četvrta izmena u Mačvi, Miloš Nešković ulazi u igru umesto Radunovića. videćemo da li on može da ugrozi gol Zorana Popovića.

17:23

64. minut - IZMENE!

Menja i trener Zvezde Milojević. Umesto Nikolića i Kulibalija na terenu su Kings Kangva i Aleksandar Pešić.

17:22

Gol Zvezde!

Pogledajte pogodak kojim je Nemanja Milunović doneo prednost Crvenoj zvezdi!

Mačva - Crvena zvezda 0:1, Milunović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:21

61. minut - IZMENE!

Umesto Savkovića, Pejovića i Vraštanovića na terenu su Đorđe Belić, Andrej Kapetanović i Uroš Branković! Očekivano je da Mačva sada bude nešto ofanzivnija nego u dosadašnjem toku susreta.

17:08

48. minut - GOOOL, Milunović!

Mnogo bolje počinje Zvezda u nastavku meča, odmah su gosti postigli gol. Aleksandar Katai je izveo korner sa desne strane, a Nemanja Milunović bio je meta te lopte. Snažni defanzivac uspeo je da bude najviši u skoku, a zatim loptu pošalje u gol Mačve!

17:05

Nema promena!

Treneri Mačve i Crvene zvezde odlučili su da ne prave izmene na poluvremenu, pa će postave biti iste kao i na startu!

Mačva: Samurović – Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović – Vraštanović, Adamović, Marjanović, Savković, - Radunović, Pejović

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić - Sanogo, Nikolić - Mitrović, Ivanić, Katai - Kulibali

16:50

SPORNI DETALJ!

Još na samom početku meča, Crvena zvezda tražila je penal! Stefan Mitrović centrirao je sa desnog boka, a vi procenite da li je defanzivac Mačve odigrao rukom u ovoj situaciji... Podsećamo, u ovoj fazi Kupa Srbije ne postoji VAR, pa nije moglo da se "interveniše".

16:49

POLUVREME!

Mačva i Crvena zvezda nisu uspeli da postignu gol u prvom delu meča u Šapcu. Ostaje nam još 45 minuta, a možda i penali nakon toga, ukoliko rezultat meča bude izjednačen.

16:46

45. minut - Dva minuta nadoknade!

Igraće se još 120 sekundi u Šapcu tokom prvog dela meča.

16:36

35. minut - Bez uzbuđenja...

Pokušava Crvena zvezda da priđe golu Mačve, ali je defanzivni blok Šapčana veoma jak!

16:24

23. minut - Ivanić!

Prva velika prilika za crveno-bele na današnjem meču, ali šut Mirka Ivanića odlazi preko gola.

16:11

10. minut - Ništa sem inicijative!

Zvezda je već u uvodnim minutima preuzela kontrolu nad utakmicom, ali za sada nema izglednih prilika za goste. Do sada je Crvena zvezda izvela niz kornera, kontanstno vrši pritisak na Šapčane i povremeno ulazi u kazneni prostor, ali bez pretnji po gol.

16:07

Nema VAR-a!

Pokazivali su fudbaleri Crvene zvezde da je jedan igrač Mačve odigrao rukom u kaznenom prostoru, ali neće biti penala. Takva je odluka glavnog arbitra, a na mečevima Kupa Srbije u prvoj rundi ne postoji VAR tehnologija.

16:01

POČINJEMO!

Sve je spremno za spektakl u Šapcu, a Mačva je izvela početni udarac na meču!

15:55

Sudije!

Pravdu će deliti Ilić Milan, kojem će pomagati Božović Boško i Blagojević Ivan. Četvrti sudija na ovom meču je Janjuš Predrag, dok je Vlado Glođović delegat na današnjem meču.

15:50

Radnički čeka Zvezdu?!

Sportski direktor Radničkog Dragan Despotović istakao je za MONDO da njegov tim ne želi Crvenu zvezdu u narednoj rundi, ali... Fudbaleri su tokom slavlja nakon eliminacije Partizana poželeli baš crveno-bele za narednog protivnika!

15:45

SVI PAROVI 1. KOLA KUPA SRBIJE!

Jedan utakmica već je odigrana, a ostale su na programu u oktobru i prvog dana novembra:

  • Radnički Sremska Mitrovica - Partizan 3:1 nakon penala (1:1 u regularnom delu)
  • Mačva - Crvena zvezda, 29. septembar 16:00
  • Inđija - Napredak, 12. oktobar
  • Železničar - Novi Sad, 19. oktobar
  • IMT - Radnički Kragujevac
  • Žarkovo - Kolubara
  • Mladost GAT - Voždovac
  • Radnički Novi Beograd - Mladost Lučani
  • Javor - Radnički Niš
  • Jagodina - Novi Pazar
  • Loznica - TSC
  • Polet - Radnik
  • Inđija - Napredak
  • Rad - Spartak
  • Zlatibor - Čukarički
  • Grafičar - Vojvodina, 1. novembar
15:40

Očekivanja Miloša Milojevića!

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević juče je govorio o meču u Šapcu, a tom prilikom dotakao se i Svetskog prvenstva koje se u Kataru igra tokom novembra i decembra.

Izvor: MN Press

15:35

Kalifa Kulibali!

Najveće iznenađenje Crvene zvezde u starton postavi danas jeste reprezentativac Malija, Kalifa Kulibali. On je dobio priliku od prvog minuta, nakon što je reprezentativnu pauzu proveo u Beogradu umesto sa državnim timom svoje zemlje. Očigledno mu je taj period značio, pa je Milojević nakon komentara o napadaču dan pre susreta odlučio i da mu pruži šansu na terenu!

15:30

SASTAVI!

Mačva: Samurović – Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović – Vraštanović, Adamović, Marjanović, Savković, - Radunović, Pejović

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić - Sanogo, Nikolić - Mitrović, Ivanić, Katai - Kulibali

15:25

Rezervisti!

Mačva: Savić, Markovič, Pešić, Belić, Kapetanović, Bašić, Šung Ngaj, Branković, Mićanović, Mijailović i Nešković

Crvena zvezda: Vasiljević, Krstičić, Azarov, Motika, Kangva, Eraković, Mijailović, Stanković, Leković, Srnić i Pešić.

15:20

Poslednji meč!

Crvena zvezda i Mačva poslednji meč odigrali su 11. marta 2021. godine, u poslednjoj sezoni koju su Šapčani proveli u elitnom rangu srpskog fudbala. Ovo su detalji sa tog susreta:

Tada je Crvena zvezda stigla do ubedljive pobede (4:0), golovima Aleksandra Kataija, Milana Pavkova, Alekse Vukanovića i još jednom Aleksandra Kataija! Pogledajte najbolje trenutke sa tog meča:

Crvena zvezda - Mačva 4:0 (mart 2021)
Izvor: YouTube/Super liga Srbije

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
15:00

Zvezdino neprijatno iskustvo!

Kada pričamo o senzacijama u Kupu Srbije, treba se prisetiti i jednog Zvezdinog gostovanja u Šapcu! Četa Vladana Milojevića šokantno je eliminisana u četvrtfinalu Kupa Srbije za sezonu 2017/18, kada je Mačva bolje izvodila penale u Šapcu.

Nakon što su za Zvezdu pogodili Srđan Babić, Aleksandar Pešić, Nenad Krstičić i Nenad Milijaš, Nemanja Radonjić nije bio precizan i šutirao je preko gola. Prisetite se detalja sa tog meča:

Mačva - Crvena zvezda (kup, 2018)
Izvor: YouTube/Arena sport TV

14:55

Senzacija!

Partizan je juče odigrao svoj meč prve runde i šokirao je svoje navijače! Crno-beli su u Sremskoj Mitrovici poraženi od Radničkog nakon lošijeg izvođenja penala. Zapravo, ekipa Gordana Petrića nije se oporavila od izjednačujućeg gola u 92. minutu, pa su u penal-seriji promašili sva četiri udarca!

Ovako su izgledali penali u Sremskoj Mitrovici:

Radnički SM - Partizan, penali
Izvor: YouTube/Arena sport TV

14:50

Termin Kupa Srbije!

Iako je prvobitno najavljeno da će svi mečevi prve runde takmičenja biti igrani 19. oktobra, došlo je do malih promena. Zbog dva odložena meča u Superligi Srbije na početku sezone, kada su imali obaveze u evropskim kvalifikacijama, Partizan i Crvena zvezda promenili su svoje terminu i utakmice u masovnijem takmičenju igraju tokom reprezentativne pauze.

14:45

Dobar dan!

Iako je u toku reprezentativna pauza, fudbaleri Crvene zvezde izlaze na teren u Šapcu. Njihov rival u prvoj rundi Kupa Srbije za sezonu 2022/23 je Mačva, član Prve lige Srbije. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča koji počinje u 16:00.

Ukratko

  • Mačva - Crvena zvezda 0:1
  • 1. kolo Kupa Srbije
  • Zvezda brani trofej
učitaj još +