AU!

SAMARDŽIĆ IPAK NE IGRA ZA SRBIJU? Piksijevi "orlovi" slavili u Norveškoj, a evo gde je Lazar tada bio!

Autor Nemanja Stanojčić

Izgleda da su šanse sve manje da Lazar obuče dres "orlova".

Izvor: MN Press/Profimedia

Lazar Samardžić izgleda ipak neće zaigrati za reprezentaciju Srbije. Selektor Dragan Stojković ga je na neki način najavio, izgledalo je da bi ipak mogao da izabere "orlove", mada sada to deluje sve dalje. Srpski tim je u Oslu nedavno savladao Norvešku, a za to vreme supertalentovani fudbaler je igrao za mladu reprezentaciju Nemačke.

Oba meča počela su u isto vreme, pa je tako Samardžić bio deo selekcije "pancera" do 21 godine i njegov tim je poražen od Engleske u prijateljskom meču (3:1). Nije se Lazar proslavio, kao ni saigrači doduše, pa je meč završio u 74. minutu kada ga je zamenio Farid Alidu. U istom tom periodu Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović postigli su po gol i doneli Srbiji veliku pobedu.

Samardžić je rođen u Berlinu, a Piksi ispričao da je zbog njega išao u Milano kako bi ga video na delu. Tada je otkrio i da je plan da ga pozove u nacionalni tim u martu i kako bi igrao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ubrzo posle toga se javio i sam fudbaler i izjavom iznenadio mnoge. "Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali sam ponosan i na svoje korene, pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin", rekao je tada Lazar Samardžić. Reči govore jedno, a dela nešto sasvim drugo...