Fudbal

SRBIN JE POKUŠAO SVE, ALI LEVANDOVSKI JE GAĐAO SAVRŠENO! Evo zašto je Barselona dovela čudesnog Poljaka! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Lep pogodak napadača Barse za bar privremeni uspon na prvo mesto tabele Primere.

Izvor: Profimedia

Poljski golgeter Robert Levandovski dao je gol za pobedu Barselone protiv Majorke u gostima, 1:0. On je savladao srpskog golmana Predraga Rajkovića udarcem posle driblinga, u "malu mrežu", gde doskorašnji golman reprezentacije nije mogao da je dohvati. Teren je bio natopljen, nije bilo lako kontrolisati i pratiti tu loptu, ali Poljak je u ovoj situaciji ipak izašao kao pobednik i zato je doveo Barsu na prvo mesto tabele, sa odigranom utakmicom više i bodom više od drugoplasiranog Real Madrida.

Robert levandovski
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Bio je to već deveti gol doskorašnjeg napadača Bajerna u Barseloni, a postigao ga je u 19. minutu. Iako su domaći bili blizu izjednačenja kada su pokušavali španski veteran Žaume Kosta i Albanac sa Kosova i Metohije Vedat Murići, Ćavijeva ekipa se ipak odbranila i ostala nepobeđena ove sezone, a sve to pred derbi Lige šampiona protiv Intera u gostima.

Barselona je bila prinuđena da igra bez petorice povređenih igrača - Hektora Beljerina, Ronalda Arauha, Frenkija De Jonga, Memfisa Depaja i Žila Kundea, ali je ipak uspela da ostvari petu prvenstvenu pobedu u nizu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt