BRAVO!

SERGEJ DAO DVA GOLA, PA PODIGAO TRI PRSTA! Srbin došao do neverovatne brojke - jubilej za pamćenje!

Autor Nemanja Stanojčić

Srpski reprezentativac protiv Specije došao do jubilarnog pogotka.

Izvor: Arena sport/screenshot

Sergej Milinković-Savić dao je dva gola Speciji, ujedno su to bili i jubilarni pogoci za srpskog reprezentativca u Seriji A. Ne samo da je doneo Laciju pobedu (4:0), već je dao svoj 50, pa onda i 51. gol i tako došao do neverovatne brojke u najjačoj ligi Italije. Pokazao je svima još jednom zbog čega je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji i zašto su ga pratili mnogi evropski velikani.

Lacio nije imao težak zadatak, ostvario je laki i ubedljivu pobedu, uz majstorije Srbina. Prvi gol, svoj jubilarni 50. dao je u 62. minutu. Posle dobre akcije je dobio loptu od Matije Zakanjija na svega nekoliko metara od gola, pratio je kretanje golmana Bartolomeja Dragovskog i rutinski je zakucao loptu u mrežu. Posle toga je proslavio sa saigračima, a onda je podigao tri prsta. Proslava koja je obradovala mnoge navijače u Srbiji i selektora Dragana Stojkovića koji je sigurno zadovoljan zbog odlčne forme pred Svetsko prvenstvo.

Drugi pogodak dao je u nadoknadi vremena, Elsej Hisaj poslao je loptu u prazan prostor, Milinković-Savić je sve to pratio i samo je "bocnuo" loptu preko Dragovskog. Još jedan inteligentan potez i veoma lep gol. Slavio je sa saigračima, ali je onda morao da čeka nekoliko minuta. VAR je nešto duže proveravao situaciju zbog ofsajda, sudija Saki je čekao odobrenje od kolega iz VAR sobe i onda je pokazao na centar. Bila je to potvrda drugog pogotka i ubedljive pobede tima Mauricija Sarija koji je tako došao na treće mesto na tabeli sa 17 bodova, tri manje od prvoplasiranog Napolija.