OŠTRO!

MBAPE POSTAJE NEPODNOŠLJIV! LEGENDA FRANCUSKE PROZIVA ZVEZDU: "On ništa ne shvata, ja da sam na Mesijevom mestu..."

Autor Nebojša Marković

Emanuel Peti je imao jasnu poruku za Kilijana Mbapea posle njegovih nedavnih reči.

Izvor: Profimedia/YouTube/Stadium Astro/Printscreen

Ne prestaju problemi s Kilijanom Mbapeom. Zvezda Pari Sen Žermena iz nedelje u nedelju dospeva u centar pažnje fudbalske javnosti, bilo svojim potezima, bilo izjavama. Nakon meseci priča o njegovom sukobu sa Nejmarom, razmaženom ponašanju i ruganju pojedinim saigračima, sve je više onih kojima je dojadila ta stalna drama oko ovog fudbalera.

A među njima je i slavni Emanuel Peti. Poslednja izjava Mbapea, tokom nedavne reprezentativne pauze, kada se žalio na to što u klubu nema identičnu ulogu kao u nacionalnom timu Francuske, žestoko je iznervirala legendarnog vezistu koji dobro zna da takvo ponašanje u najvećim timovima ne bi smelo da bude dozvoljeno.

"Ovde igram drugačije nego u klubu, ovde imam mnogo više slobode. U Parizu je drugačije, od mene se traži da ponekad budem pivot koji otvara prostor za druge", požalio se nedavno Kilijan Mbape. Ove reči su navodno ponovo iznervirale njegove saigrače u napadu, Mesija i Nejmara.

Legendarni Francuz Emanuel Peti kaže da je to sasvim logično. Bivši reprezentativac Francuske i prvak Evrope i sveta sa tom selekcijom rekao je za "RMC Sport" da Mbape polako, ali sigurno postaje nepodnošljiv. Kako navodi, bilo bi bolje da razmisli pre nego što reskira da napravi tako eksplozivan medijski istup.

"Uvek se radi o istom igraču. U jednom trenutku to mora da prestane. Da li je on sposoban da shvati posledice svojih reči? Postoji efekat bumeranga. Reci nasamo svom treneru ako te nešto muči. Govorimo o samom srcu ekipe, a on to tek tako ističe u javnosti. Da sam na mestu Mesija i društva, bila bi mi puna kapa svaki put kad Mbape progovori. Sledeći korak je da ga pitaju kakvu ekipu on želi da ima. Samo još to nedostaje", surovo iskren je bio Emanuel Peti.