Foto

IBRAHIMOVIĆ SE ČASTIO - ZA 41. ROĐENDAN UZEO SUPERAUTOMOBIL: Kupio zver koja juri 340 km/h, stiže mu PAKLENA mašina!

Autor Mladen Šolak

Zlatan Ibrahimović kupio superautomobil i tako častio sebe za rođendan.

Izvor: MN Press/Twitter/Ibra_official

Švedski fudbalski as Zlatan Ibrahimović slavi ovog ponedeljka 41. rođendan i tim povodom rešio je da obraduje sebe - i kupio je Ferari. Sliku automobila okačio je na svoje naloge na društvenim mrežama, uz svoju uobičajenu poruku za svaki 3. oktobar: "Srećan rođendan Zlatanu". Prema informacijama iz medija, u pitanju je model Ferari Dejtona SP3 i biće proizvedeno samo 599 primeraka. Svaki će koštati 2,25 miliona dolara.

Italijanski mediji najavljuju da će Zlatanov rođendanski poklon stići tek posle 20. decembra, kada će taj automobil biti pušten u prodaju. Tj model je prestavljen u novembru 2021, kada je najavljeno da će biti u prodaji od 2022, a već je proglašen za "najlepši superautomobil godine". U pitanju je aerodinamički najefikasniji Ferarijev model i sa 840 konjskih snaga je najmoćniji pogonski agregat koji je Ferari ikad kreirao. Do brzine od 100 kilometara na sat ubrzava za 2,85 sekundi, a do 200 kilometara na sat za samo 7,4 sekunde. Maksimalna brzina mu je 340 kilometara na sat.

Prošle godine, Ibrahimović je slavio jubilarni 40. rođendan u društvu srpske pevačice Nade Topčagić, koja je u Milanu uživo pevala Zlatanovu omiljenu pesmu "Jutro je". Ove jeseni, Šveđaninov rođendan protiče bez takvog slavlja, a ključeve za svoj najlepši poklon fudbaler će dobiti za malo više od dva meseca.