Blista

OPET JE TO URADIO! EVO ZAŠTO PIKSI "OTIMA" LAZARA: Srbin ponovo blistao, a njegov tim POBEĐUJE SVE u Seriji A!

Autor Mladen Šolak

Sjajni Lazar Samardžić nastavio je da igra odlično za Udineze. Ponovo je imao odličan učinak, a njegov tim je opet pobedio.

Izvor: Profimedia

Sjajni vezista Udinezea Lazar Samardžić (20) još jednom je zablistao u dresu Udinezea i pokazao zašto se selektor Srbije Dragan Stojković Piksi grčevito bori sa Nemcima da ga dovede među "orlove". Momak rođen u Berlinu 2002. asistirao je za pobedonosni gol Udineza na gostovanju Veroni. Sjajno je centrirao iz slobodnog udarca, savršeno pogodio mladog Slovenca Jaku Bijola i tako su zajedno postavili 2:1 za goste. Pogledajte taj potez:

Bila je to čak šesta uzastopna pobeda Udinezea u Seriji A, nakon što je prethodno savladao Moncu, Fiorentinu, Romu, Sasuolo i Inter. Samardžić je u toj seriji davao golove Romi i Sasuolu, a ovog ponedeljka je sebi dodatno podigao cenu. Piksi je sigurno dobro video šta je Lazar uradio, jer je gledao meč i zbog svog standardnog igrača Darka Lazovića, koji je za domaće igrao 73. minuta, dok njegov saigrač i takođe reprezentativac Srbije Ivan Ilić nije nastupio.

"Da sačekamo taj mesec mart, pa ćemo videti. Imamo dovoljno vremena. Uradio sam ono što je trebalo da uradim. Ali sad je to nebitna tema. Kad dođe vreme, ako dođe, pričaćemo oko toga", rekao je nedavno Stojković o bivšem đaku Herte i prvotimcu Lajpciga, čija je cena na sajtu transferamrkt procenjena na samo 3,5 miliona evra, mada je sasvim jasno da mladi reprezentativac Nemačke vredi mnogo više.

Sa druge strane, Lazar je rekao da je ponosan na svoje srpsko poreklo, ali je isto tako rekao i da se nada da će sledeće godine nastupati za nemačku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine u Rumuniji i Gruziji od 21. juna do 8. jula. Da li će do tada debitovati za "A" tim Srbije? Odgovor će po svemu sudeći stići u prvim mesecima posle Svetskog prvenstva u Kataru.