SEĆATE LI GA SE?

BIO JE PRVAK SVETA, A ONDA JE ZAVRŠIO U ZATVORU: Mafija mu upropastila život, sad se promenio i ne biste ga prepoznali!

Autor Nebojša Marković

Protekle godine nimalo nisu bile lake nekadašnjem golgeteru Vinćencu Jakvinti.

Izvor: Instagram/vincenzo_iaquinta9/Printscreen

Nema mnogo fudbalera koji su uspeli da dostignu najveće moguće visine, ali i da potom padnu na najnižu moguću tačku. Verovatno tako nešto ni on nikad nije sanjao da bi moglo da mu se dogodi, ali upravo to je bio slučaj sa nekadašnjim prvakom sveta.

Vinćenco Jakvinta je doživeo surove događaje u životu nakon fudbalske karijere, pošto je dve godine proveo u zatvoru. Povezivao se sa mafijom, bio je na stubu srama u javnosti, a sada izgleda neprepoznatljivo i promenio je svoj život.

Jakvinta je nekadašnji napadač Juventusa koji je 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo u Nemačkoj sa selekcijom Italije. No, on je 2013. godine rešio da stavi tačku na karijeru u kojoj je najbolje partije pružao u torinskom velikanu, kao i dresu Udinezea. Po završetku karijere, ovaj danas 42-godišnjak je imao mnogo problema.

Njegova porodična povezanost sa čuvenom kalabrijskom mafijom Ndrangeti skupo ga je koštala. Italijanska policija je dugo sumnjala na Jakvintu i njegovog oca, a kada je u njegovom stanu bilo pronađeno ilegalno oružje, Vinćenco i njegov otac su se našli na suđenju. Optužnica im je otežavala situaciju, tvrdeći da su njih dvojica pomagali pomenutu mafiju da se prošire na sever Italije.

U oktobru 2018. godine, Jakvinta je zbog ilegalnog posedovanja oružja bio osuđen na dve godine zatvora, a njegov otac zbog veće povezanosti s mafijašima na čak 19 godina. Sve ovo jako teško je palo nekadašnjem fudbaleru. /Evo kako danas izgleda Vinćenco Jakvinta/

"Ja sam poznata osoba. Pištolje sam tada kupio za budućnost, da ih imam kada budem u fudbalskoj penziji. Voleo sam da idem u streljanu kada imam slobodnog vremena", pričao je Jakvinta na suđenju 2018, ali nije vredelo. Morao je da ode iza rešetaka, a tvrdio je i da su mu tužioci uništili život.

"Ovo je sramotno. Uništili su mi život i patim kao pas već godinama. Ne samo ja, već i moja porodica, a niko nije uradio ništa pogrešno. Naša porodica uopšte ne zna šta je mafija", rekao je Jakvinta, koji je potpuno promenio svoj stil života nakon izlaska iz zatvora.

Posvetio se porodici s kojom provodi sve više vremena zajedno. Pored toga, promenio je i svoj imidž. Više nema prepoznatljive duže kose i frizure, već je pustio bradu i skratio kosu. Izgleda neprepoznatljivo u odnosu na igračke dane, a Jakvinta se više u javnosti ne pojavljuje često.