Gotovo!

TO JE TO - DEJAN STANKOVIĆ NAŠAO NOVI KLUB: Radiće u Seriji A, posle borbe za Ligu šampiona čeka ga borba za OPSTANAK!

Autor Nikola Lalović

Dejan Stanković treba samo još da potpiše ugovor!

Izvor: MN Press

Doskorašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković našao je novi angažman i preuzeće Sampdoriju! Kako javlja najpoznatiji transfer insajder u svetu fudbala Fabricio Romano Stanković je sve dogovorio sa upravom tima iz Đenove i sada se samo čeka da potpiše ugovor! 

Sampdorija je očajno počela sezonu, nedavno su otpustili Marka Đanmpaola i sada Stanković dolazi da spasi tim od ispadanja iz lige! Sampdorija u prvih osam kola nema pobedu, u seriji je od četiri poraza i ubedljivo je poslednja na tabeli sa samo dva osvojena boda. 

U prethodne tri godine, Stanković je vodio Zvezdu, sa njom osvojio tri titule i dva Kupa, uz nastupe u nokaut fazi Lige Evrope, u dvomečima protiv Milana i Glazgov Rendžersa. Otišao je iz kluba posle eliminacije od Makabija u kvalifikacijama za Ligu šampiona na početku ove sezone i na klupi crveno-belih zamenio ga je Miloš Milojević. 

Stanković će posle dogovora sa Sampdorijom sesti na njenu klupu, na kojoj su sedeli i srpski stručnjaci Siniša Mihajlović (od 2013. do 2015) i Vujadin Boškov, koji je vodio njen tim u vreme najvećih uspeha u istoriji, od 1986. do 1992, a potom i u sezoni 1997/98. 

Naredni meč Sampdorija će igrati u subotu na gostovanju Bolonji i Stanković će već tad moći da upiše svoj trenerski debi u Seriji A. U tom takmičenju je već radio u sezoni 2014/15 kada je bio asistent u štabu Andree Stramaćonija u Udinezeu.