Previše

OVO JE NENORMALNO, POGLEDAJTE KOLIKO SAM MEČEVA ODIGRAO! Englez digao glas protiv modernog fudbala: Desiće mi se nešto!

Autor Nikola Lalović

Deklan Rajs je seo, preračunao koliko je mečeva odigrao prošle sezone i ostao je zapanjen!

Izvor: Profimedia

Moderni fudbal sve više pomera granice, a Deklan Rajs smatra da se prešlo preko normalnih očekivanja od igrača! On je sračunao koliko je mečeva odigrao u ovoj godini i ostao je zapanjen tom brojkom!

Defanzivni vezista Vest Hema i reprezentacije Engleske igrao je na neverovatnih 68 utakmica u 2022. godini!

"Shvatio sam da sam od juna 2021. do juna 2022. godine odigrao 68 utakmica. Ovo je nenormalan broj mečeva. Ja zbog toga ne ulazim na pravi način u mečeve i ne dajem svojih 100 odsto, jer sam posle svakog meča slomljen", iskren je bio sjajni vezista koji i za klub i za reprezentaciju igra skoro svaki meč.

U situaciji u kojoj njegov klub igra u Evropi, a Engleska ide na Svetsko prvenstvo u Kataru Rajs želi da bude zdrav, a sa ovakvim raspredom to nije najrealnije...

"Tu su velike utakmice za Vest Hem i Englesku i ne želim da se povredim pred njih ili da mi se desi nešto glupo", jasan je Rajs.

"Čekićari" su prošle godine igrali polufinale Lige Evrope, stigli su do četvrtfinala Liga kupa, a Rajs je uz to bio prva i često jedina opcija na poziciji defanzivnog veziste u Engleskoj. U Premijer ligi je odigrao 36 mečeva, u Ligi Evrope 10, u FA kupu tri i jedan meč u Liga Kupu za Vest Hem.

Na sve to dolazi sedam nastupa za Englesku na Euru 2020. dodatna tri u Ligi nacija, isto toliko u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i četiri odigrana prijateljska meča. Sveukupno 68 utakmica!