Uživo

GOBELJIĆ DONEO POBEDU ZVEZDI! Milojević PREPORODIO beka crveno-belih, prvi put dao DVA GOLA!

Crvena zvezda rutinski savladala Spartak golovima u prvom delu meča.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda stigla je do još jedne pobede u Superligi! Na stadionu "Rajko Mitić" savladan je Spartak iz Subotice, a zvezdi je bilo potrebno samo poluvreme da stekne nedostižnu prednost. Golovima Marka Gobeljića iz 20. i 37. minuta, a zatim i Kingsa Kangve iz 42. minuta susreta, aktuelni šampion Srbije stekao je "kapital" koji Spartak nije uspeo da dostigne.

Bila je ovo druga utakmica u nizu na kojoj je Marko Gobeljić pokazao da Zvezda mora računati na njega. Nakon odlične igre protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope, desni bek crveno-belih istakao se u ofanzivnim akcijama svog tima protiv ekipe sa severa Srbije. Istina, oba njegova udarca pogodila su defanzivce Spartaka na putu do gola, ali su dva pogotka ipak mnogo jači utisak.

Na njegovu dobru igru pred protivničkim golom nadovezao se Kings Kangva koji je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i postavio konačan rezultat pre odlaska na odmor. Taj gol potpuno je razoružao Spartak, a crveno-beli su u nastavku spustili ritam meča jer nije bilo potrebe za novim napadima ka golu Filipa Manojlovića. Takva su bila razmišljanja i Miloša Milojevića, pa je mladi Egor Prucev dobio čitavo poluvreme da se prikaže beogradskoj publici, na svom debiju u novom klubu.

17:30

Pogledajte golove!

Ovako je Marko Gobeljić doneo prednost Crvenoj zvezdi:

Zvezda - Spartak 1:0, Gobeljić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

A ovako Kings Kangva potvrdio trijumf domaćeg tima.

Zvezda - Spartak 3:0, Kangva
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:26

KRAJ - 3:0!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak iz Subotice, golovima dvostrukog strelca Marka Gobeljića i Kingsa Kangve koji je potvrdio trijumf. Svi golovi postignuti su u prvom delu meča, a nastavak je protekao u veoma mirnom tempu.

17:25

93. minut - Povreda Nikolića!

Veljko Nikolić se nedavno vratio nakon teške povrede, a sada je ponovo uz pomoć doktora napustio teren. Oštar start Lazara Stajkovića na levi zglob Nikolića i direktan crveni karton za njega nakon gledanja VAR snimka.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

17:19

87. minut - Izmena!

Poslednja promena na meču donosi nam i veoma zanimljivu situaciju. Nakon ulaska Alekse Đurasovića sa brojem 34, na terenu su dvojica fudbalera Spartaka koji se identično zovu. Novajlija na terenu igraće na mestu štopera, dok je njegov stariji kolega od početka susreta zadnji vezni gostiju sa severa Srbije.

17:11

79. minut - Izmene!

Kod Spartaka je Bijelovića zamenio Stajković, a u Crvenoj zvezdi je Pešića zamenio Stefan Mitrović.

Izvor: MN Press

17:02

71. minut - Ofsajd!

Pogodak Spartaka koji je mogao da donese malo neizvesnosti meču poništen je zbog ofsajda u kojem se našao Obradović.

17:00

69. minut - Prucev!

Nekoliko sjajnih poteza mladog ruskog fudbalera, a zatim i promašaj sa sedam metara udaljenosti, nakon što mu je Aleksandar Pešić maestralno ostavio loptu za šut.

16:53

62. minut - Izmene u Zvezdi!

Umesto Dragovića, Gobeljića i Kataija na terenu su Radovan Pankov, Milan Rodić i Veljko Nikolić.

Izvor: MN Press

16:52

61. minut - Obradović!

Prvi udarac u okvir gola koji čuva Milan Borjan! Probao je Obradović, ali je čuvar mreže Crvene zvezde lako intervenisao.

16:49

57. minut - Trostruka izmena!

Izlaze Srećković, Hrstić i Tumbasević, a na terenu su Radivoj Bosić, Marko Obradović i Abraham Mišel, fudbaler iz Tanzanije.

16:36

46. minut - Nastavljamo!

Trener Spartaka Ljubiša Dunđerski ništa nije menjao, dok je Miloš Milojević napravio jednu promenu. Ostaje nam još 45 minuta fudbala, a podsećamo da Zvezda vodi 3:0.

Izvor: MN Press

16:35

Izmena!

Navijači Crvene zvezde imaju priliku da na delu vide Egora Pruceva, mladog ruskog fudbalera koji je pre nekoliko meseci stigao u klub. On je imao ponude CSKA i Zenita, ali je ipak Zvezda bila najbrža. Ofanzivni vezni fudbaler menja Gelora Kangu i sa brojem 29 na leđima upisuje debi u crveno-belom dresu.

16:22

Ovako je izgledalo prvo poluvreme!

16:20

POLUVREME - 3:0!

Već nakon prvih 45 minuta meča crveno-beli imaju ubedljivu prednost protiv Spartaka iz Subotice. Najviše zahvaljujući Marku Gobeljiću, dvostrukom strelcu u prvom delu susreta. Iskoristio je desni bek Zvezde dve prilike koje su mu se ukazale i uz pomoć defanzivaca gostiju matirao je Filipa Manojlovića.

Na kraju prvog dela meča i Kings Kangva je uspeo da postigne pogodak, za ubedljivu prednost Zvezde.

16:14

42. minut - GOL, KANGVA!

Upisuje se i Kings Kangva u strelce na meču protiv Spartaka! Zvezda je sve raspoloženija, a gosti imaju mnogo problema u Beogradu. Internacionalac iz Zambije najbolje se snašao nakon gužve posle kornera.

Izvor: MN Press

16:10

37. minut - GOL, GOBELJIĆ!

Spektakl na stadionu Rajko Mitić, a Marko Gobeljić je nerešiva enigma za Spartakove fudbalere. Ponovo je desni bek Zvezde imao sreće jer se nakon njegovog udarca lopta odbila od igrača gostujućeg tima, ali će i ovaj pogodak biti pripisan defanzivcu crveno-belih.

Drugi gol Marka Gobeljića za 2:0 na meču Zvezde i Spartaka!

Izvor: MN Press
15:55

22. minut - Katai!

Sjajno je Aleksandar Katai predriblao golmana Filipa Manojlovića i loptu poslao u praznu mrežu, ali drugi gol crveno-belih nije priznat. Aleksandar Katai bio je u ofsajdu i arbitri su na kraju akcije opravdano poništili pogodak.

15:52

20. minut - GOL, GOBELJIĆ!

Prvi gol Marka Gobeljića u novoj sezoni Superlige, i to levom nogom! Još jedan pokazatelj da je desni bek Crvene zvezde u sve boljoj formi je i pogodak koji je postigao, nakon što mu je Katai ostavio loptu na 15 metara od gola, a Vitorović samo promenio njenu putanju ka golu.

15:48

15. minut - Bez većih uzbuđenja!

Nismo videli mnogo pravih šansi za sada, iako je tempo meča stvarno dobar. Spartak iz Subotice nije napravio bunker pred svojim golom, već i oni pokušavaju da ugroze protivnika.

15:33

1. minut - POČINJEMO!

Crvena zvezda ima prvi napad na prvenstvenom meču protiv Spartaka. Pratimo tekstualni prenos meča!

15:25

Dvojica igrača čekaju debi!

Trener Miloš Milojević ustupio je nekoliko prvotimaca omladincima svog kluba koji su jutros poraženi u derbiju protiv Partizana (3:1), ali su dva momka koja do sada nismo gledali na terenu dobili priliku da budu među rezervama. Meč protiv Spartaka mogao bi da bude prvi u crveno-belom dresu za štopera Vuka Bogdanovića i ofanzivnog veznog Egora Pruceva.

15:15

Prethodni okršaj!

Crvena zvezda i Spartak poslednji meč odigrali su pre skoro godinu dana, tačnije 28. novembra 2021. godine. Tada je u Begoradu domaćin bio bolji, a pobedu (3:0) doneli su Milan Rodić i dvostruki strelac El Fardu Ben. Ovo su detalji sa tog meča:

15:00

Loš niz Spartaka!

Fudbaleri tima iz Subotice izgubili su pet poslednjih mečeva u Superligi. U tom nizu od njih su bolji bili Novi Pazar, Napredak, Mladost GAT, kao i dva Radnička - prvo niški, pa kragujevački. Poslednji bod u Superligi Srbije Spartak iz Subotice osvojio je u duelu sa TSC-om čak 28. avgusta!

14:45

Arbitri!

Danas će za pravdu na stadionu "Rajko Mitić" biti zadužen tim:

  • Glavna sudija: Đorđević Nikola
  • Prvi pomoćnik: Đorović Nikola
  • Drugi pomoćnik: Antić Nikola
  • Četvrti sudija: Ivković Marko
  • Delegat: Bakić Hasib
  • Kontrolor: Jovanović Goran
  • VAR: Živković Aleksandar
  • AVAR: Nikolić Danilo
14:30

Rezervisti!

Crvena zvezda: Popović, Bogdanović, Kulibali, Ivanić, Krstičić, Mitrović, Mustafa, Nikolić, Pankov, Prucev, Rodić

Spartak: Dubljanić, Abraham, Bahevanos, Bosić, Mitrović, Msanga, Obradović, Stajković, Todorovski, Đurasović

Izvor: MN Press
14:25

SASTAVI!

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Srnić - Mijailović, Kanga, Kangva - Ben, Katai - Pešić

Spartak: Manojlović - Tanasin, Bogićević, Ostojić, Vitorović - Šimura, Tumbasević, Đurasović - Bijelović, Srećković - Hrstić

14:15

Podsetite se Ferencvaroša!

Ovako je izgledao prethodni meč Crvene zvezde, ubedljiva pobeda (4:1) u Ligi Evrope:

Zvezda - Ferencvaroš, hajlajts
Izvor: YouTube/Arena sport TV
14:00

Dobar dan!

Fudbaleri Crvene zvezde nakon velike pobede u Evropi kada su savladali Ferencvaroš vraćaju se obavezama u Srbiji. Sledi prvenstveni meč protiv Spartaka iz Subotice, ekipe koja je nakon furioznog početka sezone upala u veoma lošu formu.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča koji se igra od 15:30!

Ukratko

  • Crvena zvezda - Spartak 3:0
  • Lider protiv tima u krizi
  • Zvezda se vratila u formu
učitaj još +