Nezadovoljan

KAO DA JE SRPSKA LIGA! ZAŠTO SMO ZASPALI NA UTAKMICI? Zvezdin trener kritikovao - NE MOŽE tako u Evropi!

Autor Mladen Šolak

Trener Zvezde zamerio rezervistima posle Spartaka: "Nije im zadatak da spuštaju, već da podižu ritam"

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda rutinski je pobedila Spartak iz Subotice 3:0, u kojem je sve što je trebalo da se vidi viđeno u prvom delu meča – i bolja igra domaćih i golovi dvostrukog strelca Marka Gobeljića i Kingsa Kangve. Ono što je bilo u drugom delu niko neće zapamtiti, a trener crveno-belih Miloš Milojević bio je ljut zbog toga, ukazavši i na to da je i sudija Nikola Đorđević doprineo tome.

"Otvorili smo meč veoma dobro, bili agresivni kada je trebalo uz brz protok lopte i to je nešto što mi se svidelo u prvom poluvremenu. U drugom smo rutinski meč priveli kraju i to nije nešto što mi se sviđa, ta energija igrača koji uđu sa klupe - danas to nije bilo dobro, jer oni ne smeju da spuštaju, već da podižu ritam. Pomogao im je i sudija koji je spustio ritam kao da je utakmica Srpske lige, tako da ni time nisam zadovoljan. Ipak, čestitam momcima na pobedi i navijačima na podršci, to su pozitivne stvari", rekao je Milojević posle meča.

Zvezdin trener uveo je u toku utakmice sa klupe rezerviste – debitanta Jegora Pruceva, starosedeoce Milana Rodića i Radovana Pankova, vezistu Veljka Nikolića koji se povredio u finišu posle oštrog starta protivnika i novog reprezentativca Srbije, Stefana Mitrovića. Posle meča je posebno pohvalio Gobeljića, ali i mladog Rusa. "Da li je gol dao Gobeljić ili neko drugi, to je manje bitno, ali drago mi je i zbog njega i zbog Pruceva. Najbitnije je da smo osvojili tri boda i da se što bolje spremimo za Ferencvaroš", rekao je Milojević.

"To se ne prašta u Evropi!"

Zvezda će narednu utakmicu odigrati u četvrtak protiv Ferencvaroša, koga je ove nedelje ubedljivo pobedila na "Marakani" i tako se vratila u borbu za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. "Ako ponovimo odnos iz utakmice protiv Ferencvroša, kao i iz prvih 45 minuta danas, mislim da imamo izgledne šanse da ostvarimo dobar rezultat u Mađarskoj. U Evropi se ne prašta spavanje, da se 45 minuta prespava, to ne može", upozorio je Milojević svoje igrače.