Fudbal

ŽESTOKA PROZIVKA! ČUVENI NAPADAČ NAPAO TRENERA: Čim neko ima karakter ti se izgubiš, radiš samo kad drugi ćute! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Pjer Emerik Obamejang ne zaboravlja svoje nesuglasice sa Mikelom Artetom.

Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/101greatgoals

Pjer Emerik Obamejang je u januaru otišao iz Arsenala u Barselonu, a nakon odlične polusezone u Kataloniji preselio se u Čelsi na početku ove takmičarske godine, pošto je Barsa dovela Roberta Levandovskog.

Iskusni gabonski napadač je godinama bio najbolji igrač Arsenala i najefikasniji u timu, gde je za četiri pune sezone postigao 92 gola za ekipu iz Londona. Ipak sa dolaskom Mikela Artete tim je krenuo drastično da se menja, usledili su veliki rezovi, a u jednom od njih otpao je i Gabonac. 

To očigledno nije oprostio Arteti, koji mu je u jednom momentu zbog neprofesionalizma oduzeo i kapitensku traku. Sada Arsenal ima jako mlad tim koji predvode Martin Edegor i Gabrijel Žezus, a sada je Obamejang snimljen kako upravo zbog toga proziva svog bivšeg trenera!

"Kada Arteta treba da trenira igrače koji imaju karakter i koji su zvezde onda se pogubi i to ne može da iznese. Njemu trebaju samo mladi igrači koji ništa ne govore i samo slušaju šta on priča. Jedino tako može da radi i da misli da nešto stvara", rekao je Obamejang u jednom razgovoru koji je krišom snimljen.

On je od dolaska u Čelsi odigrao četiri meča za ovaj tim i dao je dva pogotka, a sa druge strane Mikel Arteta je sa Arsenalom posle pobede nad Liverpulom 3:2 i dalje na prvom mestu Premijer lige.