Ne menja sredinu

BOMBA NA "MARAKANI" PA UGOVOR SA ZVEZDOM DO KRAJA KARIJERE: Gelor Kanga ne ide nigde, zauvek ostaće crveno-beli!

Autori Milutin Vujičić Nikola Lalović

Gelor Kanga je "blindiran", prema saznanjima MONDA ostaje u Crvenoj zvezdi do kraja fudbalske karijere.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Iskusni vezni fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga ostaće do kraja karijere u redovima crveno-belih, saznaje MONDO. On će potpisati novi ugovor do jula 2025. godine sa klubom iz Ljutice Bogdana. S obzirom da je vezista iz Gabona 1. septembra proslavio 32. rođendan, to što je produžio ugovor na još dve i po godine praktično znači da će okačiti kopačke o klin na "Marakani. 

"Hvala puno već sam zahvalio predsedniku i direktoru. Hvala svima od srca se zahvaljujem. Hvala vam na poverenju koje ste mi dali i na tome što mi produžujete ugovor. Uradiću najbolje što mogu, probaću da dostignem još bolje stvari. Moramo ove godine da uzmemo titulu i da igramo najbolje što možemo", rekao je Kanga nakon što je potpisao novi ugovor. 

Kanga je karijeru počeo u Gabonu gde je nastupao za tri kluba, da bi se nakon toga preselio u Rusiju gde je zaigrao za Rostov. Došao je kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu 2016. godine, a posle početnih slabijih igara i problema koje je pravio postao je heroj navijača kada je golovima protiv Krasnodara doneo grupnu fazu evropskog takmičenja crveno-belima posle mnogo čekanja. 

U prvom mandatu je igrao za Crvenu zvezdu od 2016. do 2018. godine, za to vreme je odigrao 59 mečeva i dao 13 golova. Uzeo je jednu titulu prvaka Srbije, a onda je prodat Sparti iz Praga. Tu je ostao dve i po godine, a onda se kao slobodan igrač u julu 2020. godine vratio u Beograd.

Pod vođstvom Dejana Stankovića je igrao sjajno, ali je znao i da pravi probleme, osvojili su zajedno dve titule u dva kupa, a eru Miloša Milojevića kao trenera Crvene zvezde započeo je sjajnim pogotkom u meču Lige Evrope sa Ferencvarošem. Njegova "bomba" protiv Mađara mnoge je podsetila na onu koja ga je i proslavila, na gol dat Krasnodaru. Pogledajte taj pogodak:

Zvezda - Ferencvaroš 4:0, Kanga
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Sada ga očekuju nove bitke, kako u Superligi tako i u Ligi Evrope, ali očigledno ne samo do kraja ove sezone već do kraja karijere!