PORUKA

PARTIZAN VIDIM KAO ŠAMPIONA, ČEKAMO KIKS ZVEZDE! Vazura pričao i o odlasku: "Ako to ne ostvarimo, spreman sam da odem"

Autor Nemanja Stanojčić

Miloš Vazura se nada da će tribine biti ispunjene na meču protiv Kelna.

Izvor: MN Press

Partizan je pobedio Voždovac u Superligi i sada se okreće obavezama u Evropi. U Nemačkoj je savladan Keln, sada isto želi da ponovi u Beogradu. Meč je na programu u četvrtak (18.45), a pre svega toga Miloš Vazura izneo je niz pohvala na račun trenera Gordana Petrića, igrača, ali je imao i poruku za navijače uoči okršaja sa nemačkim predstavnikom. Uveren je da uz podršku punog stadiona ekipa može da nastavi sa uspesima i pobedama.

Prvo je generalni direktor pričao o treneru. "Istorijska pobeda u Kelnu, igrali smo hrabro, iznenadili protivnika, svaka čast Petriću na hrabrosti. Igrači mu veruju, upseo je da ih opusti i to je počelo da donosi rezultate. Pre mesec dana niko nije očekivao da će Partizan biti prvi u grupi, Keln ima budžet od 60, a Nica od 200 miliona evra. Doduše, pre tri godine niko nije mogao da zamisli da ćemo imati dva predstavnika u Ligi šampiona, sada je to realnost koju moramo što duže da zadržimo", rekao je Vazura.

Nije se složio sa konstatacijama da pojedini igrači kvalitetnije igraju u domaćem šampionatu nego u Evropi. "Natho igra na zavidnom nivou, veoma je ozbiljan igrač, lider i kapiten, odgovara mu sistem rada sa Petrićem. Što se tiče Rikarda, koji je inače imao i asistenciju u 90. minutu za Andradea, pričali smo sa trenerima, u zahtevnijim utakmicama oni imaju drugačije zahteve, te Rikardo često radi važan posao za tim, koji se možda ne vidi kroz golove i asistencije, ali najvažnije je da na kraju utakmice bude dobar rezultat."

U Nemačkoj je Partizan igrao pred oko 47.000 navijača, zato se Vazura nada da će tribine u Beogradu takođe biti krcate. "Želim da naglasim da svaku kritiku prihvatamo, trudimo se da budemo bolji, radimo najbolje što umemo. Petrić radi neverovatan posao, igrači su pokazali kvalitet, potrebna im je podrška! U četvrtak je bilo samo prvo poluvreme, potreban im je vetar u leđa za još jedan podvig protiv izuzetno jakog rivala. Biće i puno malih Partizanovaca na Dečijoj tribini, učimo klince da vole Partizan."

Za kraj je pričao o ciljevima ekipe za ovu sezonu. "Partizan vidim kao šampiona na kraju prvenstvene trke, čekamo kiks večitog rivala, a ako do toga ne dođe derbiji će odlučivati. Sa finansijske strane poslujemo normalno, plate su redovne, igramo Evropu, lično odgovaram za finansijske ciljeve i spreman sam da odem ako ne ostvarimo zacrtane ekonomske ciljeve", zaključio je Vazura.