KAKVA PARTIJA

SERGEJ PLESAO, A JOVIĆ PROMAŠIVAO... SMS igra sezonu karijere - već je zaslužan za DESET golova Lacija! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Sergej Milinković-Savić odigrao je još jedan vanserijski meč za Lacio.

Izvor: Profimedia

Tek je deseti dan oktobra, a Sergej Milinković-Savić može da se pohvali neverovatnom statistikom - već je učestvovao u deset golova Lacija. Nastavak maestralnih igara, i još lepše statistike, viđen je večeras u Firenci gde je Lacio razbio domaću Fiorentinu (4:0), a SMS je učestvovao sa dve asistencije. Prvo za Zakanjija u 25. minutu, za kraj i za 300. gol Imobilea u poslednjim minutima meča, a teško je odlučiti koji od dva dodavanja za gol je bio lepši.

Ujedno, Sergeju je to čak sedma asistencija u Seriji A ove sezone i nijedan drugi vezni fudbaler u "ligama petice" nema takvu statistiku, dok srpski reprezentativac ima i još tri pogotka na svom kontu i neće se tu zaustaviti pošto deluje da je na putu da odigra najbolju sezonu karijere.

To se s druge strane ne može reći za Luku Jovića koji je pre nego što će Lacio povesti u 11. minutu preko Vesina promašio veliku šansu sa sedam-osam metara, ubrzo potom još jednu, a zatim je utonuo u sivilo kao i ostali igrači Fiorentine.


Kada je "đavo odneo šalu" i igrači Lacija su olako ulazili u šanse, izviždani trener Vinčenco Italijano uveo je i Nikolu Milenkovića na teren, međutim to nije donelo rezultatom pošto su i sa "Blekijem" na terenu domaći primili dva gola. Prvo preko Luisa Alberta, zatim i pomenutog Imobilea, nakon čega će se sigurno na "Artemio Frankiju" raspravljati o budućnosti perspektivnog trenera kome je druga sezona počela košmarno.

Fiorentina je osvojila samo devet bodova u prvih devet kola, dok je Sarijev rimski klub na deobi trećeg mesta sa Udinezeom i Milanom. Svi imaju po 20 bodova, a ispred su tek Atalanta (21) i Napoli (23).