Fudbal

ŠOKANTNA ODLUKA POZNATOG FUDBALERA! Otac mu preminuo, on ne propušta mečeve - javio da se vraća na derbi!

Autor Dušan Ninković

Slavni fudbaler odlučio je da igra važan meč i pored smrti oca.

Izvor: Profimedia

Čileanski fudbaler Arturo Vidal dobio je tragične vesti, pošto mu je iz domovine stigla informacija da je preminuo njegov otac Erasmus. Otac poznatog fudbalera doživeo je srčani udar dok je obilazio ergelu na kojoj su smešteni Arturovi konji i na licu mesta je preminuo.

Poznati fudbaler u detinjstvu nije imao kontakt sa ocem, ali su se s godinama zbližili baš preko životinja, jer su obojica gajili strast prema konjičkom sportu. Arturo Vidal je uspeo da uspostavi kontakt sa ocem koji je napustio porodicu kada je fudbaler bio dečak, a njih dvojica su tek kasnije uspeli da izglade odnose. Zbog toga se očekuje da Arturo bude na sahrani, ali je on doneo i jednu neobičnu odluku!

Fudbaler Flamenga ne želi da propusti meč u Kupu Brazila protiv Korintijansa, pa se očekuje da od prvog minuta bude na terenu u jednom od najbitnijih mečeva sezone. Utakmica dva velikana brazilskog fudbala igra se u četvrtak rano po našem vremenu i Vidal ne želi da je propusti ni po koju cenu.

U prošlosti je Arturo Vidal igrao i za Kolo Kolo, Bajer Leverkusen, Juventus, Bajern, Barselonu i Inter. Za reprezentaciju Čilea je odigrao 133 utakmice i postigao 32 gola. S čileanskom reprezentacijom dvaput je osvojio Kopa Ameriku. Bio je deo najuspešnije reprezentacije Čilea u istoriji, a sa timom koji se kroz godine veoma malo menjao učestvovao je i na Svetskom prvenstvu.