BIĆE BURNO

DINAMO MOŽE U OSMINU FINALA LIGE ŠAMPIONA, A MOŽE I DA ISPADNE: Haos u grupi Zagrepčana, sve staje u 180 minuta!

Autor Milutin Vujičić

U grupi u kojoj je Dinamo, situacija je potpuno otvorena. Tako Zagrepčani mogu da prođu kao prvoplasirani, ali i da skroz ispadnu iz Evrope.

Izvor: Profimedia

Grupna faza Lige šampiona dugo nije bila ovako neizvesna. Nakon polovine odigranih mečeva četvrtog kola Lige šampiona, situacija je veoma otvorena pred finalnih 180 minuta, a možda je najluđa situacija u grupi "E" u kojoj sve ekipe mogu da prođu dalje, dok isto tako mogu i da ispadnu iz Evrope. Čelsi je preokrenuo situaciju u svoju korist i sada ima sedam osvojenih bodova nakon dve uzastopne pobede nad Milanom, drugoplasirani je Salcburg sa šest, a potom slede pomenuti "rosoneri" i Dinamo Zagreb sa po četiri, ali niko ne sme još da ih otpiše.

Dinamo je pobedio Čelsi na početku takmičenja, a potom nije ponovio takve igre. Večeras su na "Maksimiru" došli do boda protiv Salcburga (1:1), ali iako nisu ostvarili rezultat kome su se nadali - još imaju šansu da prođu čak i sa prvog mesta u osminu finala Lige šampiona, što bi bio neverovatan uspeh "modrih" koji su uglavnom "vreća za udaranje" u grupnoj fazi.

Bod "modrima" doneo je Ljubičić u 40. minutu, nakon što je Sajnvald doveo Austrijance u vođstvo već u 12. minutu. Za to vreme u istoj grupi Čelsi je "rutinirao" Milan 2:0, a lakoj pobedi kumovao je njihov bivši fudbaler Fikajo Tomori. Dobio je crveni karton u 18. minutu za prekršaj nad Mauntom, vredan najstrože kazne, a golovi Žoržinja sa "kreča" u 21. i Obamejanga u 34. minutu pokazali su koliko je Premijer liga i dalje jača od Serije A, pošto šampion Italije nije mogao da parira Čelsiju koji je u vrlo osetljivom trenutku nakon očajnog starta sezone.

Posle debakla Juventusa u Haifi (2:0), i remija Kopenhagena protiv Sitija (0:0), videli smo još dva iznenađenja - PSŽ nije savladao Benfiku na svom stadionu (1:1), dok je Real Madrid tek u nadoknadi vremena preko Ridigera uspeo da "otme bod" Šahtjoru (1:1) na neutralnom terenu u Varšavi.

  • Kopenhagen - Mančester siti 0:0
  • Makabi Haifa - Juventus 2:0 (2:0)
  • Milan - Čelsi 0:2 (0:2)
  • Seltik - Lajpcig 0:2 (0:0)
  • Dinamo Zagreb - Salcburg 1:1 (1:1)
  • Dortmund - Sevilja 1:1 (1:1)
  • PSŽ - Benfika 1:1 (1:0)
  • Šahtjor - Real Madrid 1:1 (0:0)