Sećate se?

SALAH IZ ISTORIJE OBRISAO SRAMOTU SA MAKSIMIRA: Dinamo je tada optužen za NAMEŠTALJKU, a Vida je NAMIGIVAO rivalima!

Autor Nikola Lalović

Teško je zaboraviti taj meč Dinama i Liona, a i danas on izgleda krajnje sumnjivo!

Izvor: YouTube/screenshot/muilknol

Mohamed Salah je na meču sa Rendžersom ušao u igru u 68. minutu, vodio je Liverpul 3:1, a onda je Egipćanin potopio škotski tim. Trebalo mu je šest minuta i 12 sekundi da psotigne het-trik što je novi rekord Lige šampiona. A prethodni rekord je postignut 7. decembra 2011. godine u Zagrebu, kada je zbog dešavanja na "Maksimiru" cela fudbalska Evropa ustala na noge!

Tada je Lion u gostima savladao Dinamo sa 7:1, a zbog tog poraza, het-trika Batefimbija Gomisa za osam minuta i jednog poteza Domagoja Vide svi su vikali da je u pitanju prevara i nameštaljka!

Ovakvim ishodom meča zbog ubedljive pobede tima sa "Žerlana" Ajaks je ostao bez prolaska u drugu fazu Lige šampiona, a Holanđani su bili besni! Ne samo da im se činilo da se Dinamo nije dovoljno trudio već smo videli i neverovatan potez pri jednom od golova korpulentnog Gomisa. Kada je izvadio loptu iz svoje mreže Domagoj Vida je namignuo protivničkom napadaču! Pogledajte taj momenat:

Posle meča tadašnji trener "modrih" Krunoslav Jurčić dobio je jedan od svoja tri otkaza u Dinamu, ali je Ajaks posle poraza od Reala 3:0 ostao bez druge faze Lige šampiona i Holanđani su odmah osuli paljbu po Hrvatima!

"Vidljivo je da su se igrači Dinama odmarali i nisu igrali s fanatizmom. Čudno je da se Francuzi nakon 6:1 i 7:1 nisu radovali, kao da su već znali... Tu je i namigivanje Vide Gomisu kod rezultata 5:1", pisao je "Ajaxinside" tada.

IGRAČI SA ISTOKA SU ČUDNI vs UEFA DA ISTRAŽI!

Izvor: Profimedia

Sam Gomis je dao svoje viđenje situacije. Prema njegovom mišljenju fudbaleri sa istoka Evrope su "malo čudni".

"Kad smo dali gol Vida je znao da želimo što pre da uzmemo loptu i nastavimo utakmicu. Igrači na Istoku Evrope su malo čudni oko lopte. Pokušao sam da mu je uzmem, a on je namigivanjem hteo da mi poruči 'Tek si ga dao, daj da se malo oporavimo.'"

Lion je do tada dao dva gola u pet utakmica što je itekako bilo sumnjivo treneru holandske ekipe Franku De Buru.

"Moj asistent mi je rekao da su Lyonovi golovi u drugom poluvremenu zagrebačke utakmice padali začuđujuće lagano i brzo. Neobično je u pola sata primiti šest golova, pogotovo u takmičenju ovog nivoa. Ako se na "Maksimiru" događalo nešto sumnjivo, UEFA bi to morala istražiti", rekao je on tada.

Zdravko Mamić se naravno oglasio i na konferenciji za medije nazvao optužbe za nameštanje "sramnim", a do danas Dinamo nije dobio nikakvu kaznu zbog ovog meča.