Loše!

NEJMARU PRETI 5 GODINA ZATVORA, BARSA UKLJUČENA U SKANDAL: Iz Brazila stigla tužba, traže pravdu i 195.000.000 evra!

Autor Nikola Lalović

Nejmar bi mogao uskoro da se nađe u velikom problemu ako on i njegova porodica u ovom slučaju budu proglašeni krivim.

Izvor: Profimedia

Nejmaru preti zatvor! Zbog čuvenog transfera iz Santosa u Barselonu 2013. godine on će ponovo morati na sud, a uz njega su za prevaru optuđeni i njegovi roditelji, oba kluba, predsednici Barse Đozep Marija Bartomeu i Sandro Rosel i Santosa Odilio Rodriges.

Brazilska firma DIS koja je dok je on bio u Santosu posedovala 40 odsto prava na njega tvrdi da je prevarena i da je Nejmar prodat ispod svoje tržišne vrednosti. Oni navode da je Nejmar prodat Barseloni za 57.100.000 evra, od čega je 40.000.000 otišlo porodici, 17.100.000 DIS-u, a ostatak Santosu, Zbog svega toga se za sve učesnike transfera traže zatvorske kazne od četiri do šest godina i ukupne novčane od 195.000.000 evra. 

Za samog Nejmara o ni traže kaznu zatvora od pet godina, a ceo slučaj je na sudu još od 2017. godine, a advokat Nejmarove porodice sve vreme ističe da je to stvar brazilskog pravosuđa i da španski sud koji se trenutno bavi slučajem nema šta tu da traži. 

I ranije je bilo raznih problema oko ovog transfera jer su španske vlasti istraživale i druge aspekte prelaska u tom momentu najvećeg talenta svetskog fudbala u tim iz Katalonije. Za to vreme, Nejmar kada ne ide na sud, pravi probleme u PSŽ-u i živi u svojoj vili u Parizu! Pogledajte je: