Izbor!

BOSNA KRADE NAPADAČA FUDBALSKOJ VELESILI: U svojoj zemlji ne gleda utakmice, a ove sezone je eksplodirao!

Autor Dušan Ninković

Mladi golgeter mogao bi uskoro da zaigra za zemlju u kojoj su mu rođeni roditelji, iako je on Holanđanin.

Izvor: Youtube/DFK Dainava Official/printscreen

Fudblaska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi mogla da dobije ogromno pojačanje - igrača kojeg će oteti Holandiji! Mladi Said Hamulić (21) rođen je u Holandiji, ali su mu oboje roditelja poreklom iz BiH, pa bi uskoro mogao da postane seniorski reprezentativac te zemlje.

Iako bi trenutno mogao da nastupa za mladu reprezentaciju Holandije, Said ne krije svoje poreklo i već je nekoliko puta otvoreno pričao o zemlji svojih predaka. On u mlađim kategorijama nije upisivao nastupe za mlađe kategorije reprezentacije Holandije, ali je ove sezone eksplodirao u Poljskoj i tako privukao pažnju na sebe.

U dresu tamošnjeg prvoligaša Stal Mieleca postigao je šest golova i imao još tri asistencije na prvih 12 utakmica u sezoni, pa nije ni čudo što se sada govori o tome koju će reprezentaciju igrati. I dok takve brojke u Poljskoj nisu dovoljne da privuku pažnju selektora Holandije, u BiH situacija je drugačija.

"Deo moje porodice i dalje živi u BiH. Trudim se barem jednom godišnje da odem u Bosnu i obiđem ih. Osećam vezu sa tom zemljom, ponekad mislim da bih mogao igrati čak i za reprezentaciju BiH. Već imam pasoš Bosne i Hercegovine. Pre nekoliko meseci sam se prijavio za dobijanje pasoša. Ako dođe poziv, otvoren sam za razgovor. Nikad ne reci nikad", izjavio je Said, koji bi zaoštrio konkurenciju u napadu "Zmajeva".

Hamulić je u karijeri bio član nekoliko holandskih klubova, ali nigde nije uspeo da se nametne i zbog toga je kivan na zemlju u kojoj je rođen. U potpunosti je prestao da gleda fudbalske utakmice holandskih klubova, ali i da odbija njihove ponude da se vrati. Umesto toga, karijeru je gradio u Litvaniji i Bugarskoj, pre nego što je ove sezone stigao u Poljsku i zablistao na velikoj sceni.