Uživo

ZVEZDA KRUŽILA KAO KIŠA OKO KRAGUJEVCA, PA SA PENALA U METU: Katai prekinuo grubu dramu na "Čika Dači" sa 11 kartona!

Crvena zvezda je došla do nova tri boda u Superligi. Pobedu nad Radničkim u Kragujevcu doneo je Aleksandar Katai sa penala u 75. minutu.

Izvor: Arena sport/screenshot

Crvena zvezda je došla do nova tri boda na stadionu "Čika Dača" pošto je savladala Radnički 1:0 golom Aleksandra Kataija u 75. minutu. Kružio je šampion kao kiša oko Kragujevca, imao pogođenu stativu Kange i prečku Kataija, opravdano poništen gol Ivanića, dok je pobeda došla sa "kreča" nakon neopreznog duela Cvetinovića sa Pešićem. Ostao je na travi napadač Zvezde, a sudija Lukić nije imao dilemu - odmah je pokazao na udarac sa 11 metara.

Dok se Cvetinović smejao, a publika negodovala na tribinama, Katai je spremio loptu na "belu tačku" i slabo šutirao. Pogodio je golmana Raičevića, ali se na Kataijevu sreću lopta odbila iza leđa čuvara kragujevačkog gola.

Do kraja meča Radnički je "dodao gas" i preko Maksimovića je mogao do gola u 93. minutu, nakon što je odbrana Zvezde prelako pustila Čolovića da prođe po desnoj strani, da bi koji minut kasnije i Zvezda došla do drugog gola preko Kataija - samo što je i on poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Sve u svemu, Zvezda nije impresionirala u ovom meču, ali se u obzir mora uzeti težak teren u Kragujevcu, emotivna istrošenost posle poraza u Budimpešti, ali i odmaranje nekoliko igrača.

Tako na ovom susretu nismo videli Aleksandra Dragovića i Milana Rodića, dok je Aleksandar Katai susret počeo sa klupe i morao je da uđe kada je utakmici pretila drama. Takođe, meč su propustili povređeni Kalifa Kulibali i Seku Sanogo koji su povređeni i pitanje je da li će biti spremni za četvrtak i meč sa Vojvodinom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
15:57

KRAJ!

Crvena zvezda je savladala Radnički 1:0 golom Aleksandra Kataija u 75. minutu. Postigla je i dva gola koja su poništena zbog opravdanog ofsajda (Katai i Ivanić), dok su pogađali prečku i stativu preko Kange i "Magika". Najbolju šansu Radnički je imao u 93. minutu preko Maksimovića sa četiri metra.

15:56

90+2' - Maksimović!

Najbolja šansa na meču za Radnički, prošao je Čolović po desnoj strani i uputio loptu na pet metara za Maksimovića, a on u trku prebacuje preko gola.

15:54

90' - Još pet minuta

S obzirom na broj izmena i kartone, očekivana odluka.

15:51

87' - Burno u finišu

Gobeljić i Maksimović dobijaju kartone, pre toga još i Milunović, Ivanić, Mijailović... Festival kartona u Kragujevcu. Za to vreme Ivanić napušta igru, a menja ga Pankov.

15:40

75' - GOOOL! KATAI! 1:0!

Nije pogodio sa "kreča" Katai, ali se lopta od golmana odbila iza linije - Crvena zvezda vodi 1:0 na "Čika Dači" i sada će domaćini morati da dodaju gas kako bi došli makar do boda.

15:39

73' - PENAL!

Sudija Lukić pokazuje na belu tačku posle kontakta Pešića i Cvetkovića. Nije imao dilemu kad je napadač Zvezde ostao na travi, a Cvetković se smejao na ovu odluku dok je stadion skandirao "lopovi".

15:31

70' - Promene u Radničkom

Karišik dobija žuti karton, a potom Miličić ulazi umesto Vidosavljevića, a Stojiljković umesto Tomića.

15:28

64' - Prečka!

Još jednom Crvena zvezda pogađa okvir gola iz slobodnog udarca. U prvom poluvremenu je Kanga pogodio stativu, a sada je lopta koju je uputio Katai ostala na prečki.

Katai pogodio prečku
Izvor: YouTube/Arena sport

15:21

58' - Trostruka izmena Milojevića

Ben, Mitrović i Kanga su izašli iz igre, a ulaze Krstičić, Katai i Bukari.

15:21

52' - Ben!

Dobra ideja Kange koji je iz "skraćenog" kornera pronašao Bena na pet-šest metara, dobio je loptu po zemlji, ali napadač sa Komora je nekontrolisano šutirao...

Izvor: Arena sport/screenshot

15:17

46' - Bez promena na pauzi

Crvena zvezda i Radnički u istim sastavima nastavljaju susret na "Čika Dači", a u međuvremenu Ivanović dobija žuti karton.

14:52

45+4' - POLUVREME!

Malo toga smo videli u ovom poluvremenu. Crvena zvezda je pogodila preko Ivanića koji je bio u ofsajdu i gol je opravdano poništen, dok je još samo u šansi bio i Gelor Kanga koji je pogodio stativu iz slobodnog udarca. Radnički je u nekoliko navrata imao obećavajuće akcije, ali ništa konkretno pred golom Borjana.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

14:42

39' - Kanga!

Probao je Kanga da pogodi iz slobodnog udarca sa 20 metara, dugo se pripremao za udarac, još duže se postavljao živi zid Radničkog, a onda bomba - samo u stativu doduše. Već je bio savladan čuvar mreže kragujevačkog tima...

Kanga pogodio stativu
Izvor: YouTube/Arena sport

14:37

32' - NEMA GOLA!

Poništen gol Crvenoj zvezdi zbog ofsajda u kome se našao El Fardu Ben koji je asistirao Mirku Ivaniću. VAR soba je javila sudiji Lukiću da se pogodak ne priznaje, a usporeni snimak uz grafiku jasno pokazuje da je napadač sa Komora bio u nedozvoljenoj poziciji.

Izvor: Arena sport/screenshot

14:34

30' - GOOOL! IVANIĆ! 1:0

Crvena zvezda vodi u Kragujevcu golom Mirka Ivanića.

14:27

25' - Mirno na "Čika Dači"

Za sada bez većih šansi, ali i drugi žuti karton za gostujuće igrače. Strahinja Eraković nije uspeo da sačuva Evandra i pokazan mu je žuti karton.

14:13

9' - Prva frka na terenu

Lazar Lukić nije zadovoljan ponašanjem igrača Crvene zvezde i zbog toga je opomenuo klupu koja je očigledno nešto dobacivala. Ušao je u razgovor sa Negićem i Milojevićem, potom zvao Kataija i Pankova, a štoperu Zvezde koji je meč počeo kao rezerva pokazao je žuti karton.

Vujadin Savić je morao da interveniše i smiri svoje fudbalere.

Izvor: Arena sport/screenshot

14:03

1' - Meč počinje!

Mnogo navijača u Kragujevcu, čuju se i zvižduci za gostujuće igrače...

14:00

Iskustvo i mladost

Na klupi Zvezde biće iskusni Katai i 17-godišnji Jovan Mijatović.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

13:40

Koga nema u timu?

Miloš Milojević je odlučio da Dragovića i Rodića skloni iz tima zbog umora, dok su na klupi još Katai i Bukari. U timu za meč sa Radničkim nema ni povređenih Kulibalija i Sanoga. Priliku sa klupe čeka i mladi Jovan Mijatović koji je za Zvezdu debitovao u četvrtak u Mađarskoj.

Izvor: MN Press

12:59

STIGLI SASTAVI!

RADNIČKI: Raičević, Cvetinović, Evandro, Ivanović, Krajišnik, Pecelj, Vlajković, Tomić, Vidović i Vidosavljević.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Srnić - Kanga, Mijailović - Ben, Ivanić, Mitrović - Pešić.

Meč sudi Lazar Lukić.

12:56

Dobro došli u MONDO live

Crvena zvezda nakon neočekivanog poraza od Ferencvaroša u Budimpešti u okviru Lige Evrope ponovo ima obaveze u domaćem prvenstvu, a ovog popodneva od 14 časova gostuje Radničkom u Kragujevcu. Očekuje se da će Miloš Milojević "izmešati" sastav u skladu sa najavama.

Ostanite uz MONDO i pratite meč Crvene zvezde i Radničkog iz minuta u minut.

Ukratko

  • Radnički - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
  • Jedini gol na meču dao je Aleksandar Katai u 75. minutu
  • Milojević je odlučio da odmori Rodića i Dragovića, povređeni su Kulibali i Sanogo, dok su na klupi Bukari i Katai.
učitaj još +