OBJASNIO

TEŠKO ĆE PARTIZAN IKAD NAĆI TAKVOG FUDBALERA: Petrić hvalio posle pobede, pa otkrio šta mu je bitno kod igrača!

Autor Nebojša Marković

Gordan Petrić je u jednoj rečenici objasnio koliko ceni kvalitete Bibarsa Natha.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd /screenshot

Partizan je u nedelju uveče upisao još jednu važnu, ali ovog puta i izuzetno tešku pobedu u Superligi Srbije. U Humskoj je pao Čukarički rezultatom 3:2, i to tek nakon pogotka Slobodana Uroševića u finišu susreta.

Zbog toga je Gordan Petrić na konferenciji za medije po završetku utakmice najviše govorio o umoru njegovog tima, ali je i istakao važnost i lucidnost lidera crno-belih u ključnim trenucima - Bibarsa Natha.

"Delovali su sporo, odigrali smo dve utakmice u sedam dana sa teškim protivnikom. Nije to samo trčanje, tu je skokova, guranja, nije to koliko su samo pretrčali. Bilo je tu dosta fizike, delovali smo sporo, delovali smo tromo, nismo počeli da igramo kad su dali gol, tako se namestilo. Meni je bitno da su igrači svesni, kad se bave ovim poslom, kad su utakmice četvrtak-nedelja, oni moraju da odrade posao. Maksimalno su odradili i da je večeras bilo nerešeno, ne bih imao šta da zamerim", počeo je Petrić nakon meča, koji je istakao dve utakmice protiv Kelna kao posebne razloge istrošenosti njegovih pulena.

"Pa da, videlo se po samim reakcijama kako su igrači reagovali kod primanja lopti, kod čišćenja. To je klasičan umor, kako ćemo ih oporaviti do četvrtka videćemo. Da li ćemo da izrotiramo? Videćemo. Sigurno da ove dve utakmice u sedam dana protiv Kelna su ostavile traga, sad je na nama da budemo mudri, pametni i da sve to dovedemo do 13. novembra da se niko ne povredi i da što više uzmemo bodova."

Odličan na ovom meču je bio Kristijan Belić, strelac prvog gola Partizana, ali i igrač koji je u finišu meča pri rezultatu 2:2 fenomenalnom reakcijom spasio skoro siguran gol gostiju.

"Kristijan je takav tip igrač, on igra drugačije. Ako ste videli kad je spasio taj gol, on je odmah tražio zamenu, on je 'ušao u crveno'. Svi su bili motivisani, kad osetite taj teret, taj klasičan umor. Na nama je da oporavimo igrače kako znamo i umemo", rekao je Petrić pre nego što je objasnio da treći gol Partizana, posle brzo izvedenog slobodnog udarca, nije bio ranije uigran, već da je improvizacija Bibarsa Natha.

"Njegova lucidnost, iskustvo. Fudbalska, ali i inteligencija kojom raspolaže... Teško ćemo u budućnosti naći fudbalera kao što je on", poručio je na kraju Gordan Petrić o Bibarsu Nathu.