Stigao

LEGENDARNI FUDBALER CRVENE ZVEZDE PRIMLJEN U BOLNICU: Nekad bio najbolje krilo sveta, sad zbog kuka mora na operaciju!

Autor Nikola Lalović

Legendarni Dragan Džajić primljen je u bolnicu i u narednih nekoliko dana biće operisan.

Izvor: MN Press - arhiva, Tomislav Mihajlovic

Nekadašnji legendarni fudbaler, a kasnije i najuspešniji funkcioner u istoriji Crvene zvezdeDragan Džajić primljen je na Ortopedsku kliniku Banjica gde će biti operisan. On je pre nekoliko meseci zakazao rutinsku operaciju kuka koja će mu u utorak ili sredu biti urađena. 

Džajić ima 76 godina, a svojevremeno je bio proglašavan za najbolje levo krilo na svetu. Igrao je za Crvenu zvezdu od 1963. do 1975. godine i ponovo u poslednjoj sezoni u karijeri 1977/78. Sa crveno-belima je osvojio pet titula i četiri kupa, uz osvojen Mitropa kup 1968. godine.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 85 puta i dao je 23 gola, na dva Evropska prvenstva 1968. i 1976. godine bio je biran u idealni tim, a 1968. godine je bio i najbolji strelac. Te godine je završio kao treći u glasanju za Zlatnu loptu. Crvena zvezda je odlučila da od sezone 2023/24 povuče njegov broj 11 iz upotrebe. 

Osim sjajne igračke karijere godinama je kao prvi čovek kluba vodio crveno-bele, a najveći funkcionerski uspeh mu je titula šampiona Evrope iz Barija 1991. godine, kao i titula prvaka sveta iste sezone.