Predavanje!

STANKOVIĆ DOBIO JOŠ JEDNU LEKCIJU OD NAJBOLJEG UČITELJA: Sampdorija je na dnu, Murinjo hoće u Ligu šampiona!

Autor Dušan Ninković

Srpski trener upisao prvi poraz na klupi novog kluba.

Izvor: Tweet/Lega Serie A

Meč Sampdorije i Rome u desetom kolu Serije A obeležio je susret Dejana Stankovića i Žozea Murinja, a nakon 90 minuta teške borbe u Đenovi učitelj je savladao učenika. Rimski klub stigao je do nove pobede pogotkom Lorenca Pelegrinija, koji je u devetom minutu realizovao kazneni udarac dosuđen nakon konsultacije sa VAR tehnologijom.

Bio je prvi Stankovićev poraz na novom poslu, nakon što je na debiju u italijanskom šampionatu remizirao sa ekipom Bolonje. Nema sumnje da će pred nekadašnjim trenerom Crvene zvezde biti izuzetno težak zadatak jer njegova ekipa sada ostaje na 20. poziciji tabele, sa samo tri osvojena boda i pet postignutih golova u prvih 10 rundi šampionata.

Što se tiče večerašnjeg meča, on je rešen već na samom početku. Roma je prebrzo stigla do prednosti, a Sampdorija i pored korektne partije u nastavku meča nije bila blizu izjednačenja. Ponovo su na delu bili svi njihovi problemi - mnogo napada koji ne stižu pred gol rivala, premalo stvorenih šansi i velika neefikasnost napadača od kojih se očekuju pogoci vredni bodova. 

Sa druge strane, Murinjov tim deluje kao ekipa koja hvata sjajnu formu. Ovo je bio treći trijumf u nizu koji je započet pobedom nad Interom, pa sada "Vučica" zauzima četvrto mesto na tabeli i deluje kao jedan od kandidata za mesto u Ligi šampiona, a možda čak i borbu za šampionski naslov. Lider Napoli nije daleko, na samo četiri boda više. Pogledajte susret Murinja i Stankovića: