PROBLEMI

TEŽAK UDARAC ZA PORTUGALCE, VAŽAN IGRAČ NE IDE NA MUNDIJAL! Potvrđene loše vesti: "Biće van terena MESECIMA"

Autor Nemanja Stanojčić

Neće Diogo Žota igrati na predstojećem Mundijalu.

Izvor: MN Press

Diogo Žota neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru. Loše vesti potvrdio je trener Liverpula Jirgen Klop i tako je razočarao Portugal pred planetarno takmičenje koje uskoro počinje (od 20. novembra do 18. decembra). On se povredio na derbiju protiv Mančester sitija i to u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Na nosilima je tada iznet sa terena i moglo je odmah da se zaključi da situacija nije ni malo naivna, sada je to i potvrđeno.

Ovo je loša vest za Portugalce, ali i za tim sa "Enfilda" pošto je od njegovog povratka na teren Liverpul zaigrao bolje i videlo se koliko je on važan igrač za tim. Sada ni engleski tim, a ni nacionalni tim neće moći da računaju na njega. Da stvari budu još gore, povreda je ozbiljnija i neće biti na terenu nekoliko meseci. Koliko tačno? Još uvek se ne zna.

"Žota neće igrati na Svetskom prvenstvu, doživeo je ozbiljnu povredu lista. Ne mogu da kažem tačno vreme odsustva, ali su u pitanju meseci", rekao je Klop na konferenciji za medije pred meč sa Vest Hemom. Ako postoji neka sreća u nesreći to je da će propustiti sigurno osam mečeva pred Mundijal, možda bi mogao da se vrati do 26. decembra i utakmice sa Aston Vilom posle šampionata. Doduše, o tome će konačnu odluku dati lekari. Do tada Liverpul u Premijer ligi ima mečeve sa Vest Hemom, Notingem Forestom, Lidsom, Totenhemom i Sautemptonom. U Ligi šampiona gostuje Ajaksu i dočekuje Napoli, a u Liga kupu igra sa Derbijem.