Uživo

PARTIZAN NASTAVIO POBEDNIČKI NIZ - SAD JE PRITISAK NA ZVEZDI! Sijaset šansi i JEDAN gol za slavlje u Humskoj!

Partizan savladao Napredak u Superligi i približio se Crvenoj zvezdi.

Izvor: MN Press

Partizan je pobedio Napredak u odloženom meču Superlige. U Humskoj je minimalnim rezultatom stigao do tri boda - 1:0 (1:0). Strelac jedinog pogotka bio je Igor Vujačić u 31. minutu, a moglo je da bude i mnogo ubedljivije s obzirom na veliki broj prilika koje su stvorili. Ovo je 10. pobeda u šampionatu, sedma uzastopna i na ovaj način prebacio je pritisak na Crvenu zvezdu pošto sada ima 33 boda, samo dva manje od glavnog rivala koji igra derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu.

Tim Gordana Petrića nastavio je sa dobrim igrama, ali je glavni problem u ovom meču bila realizacija. Imali su dosta zicera, Rikardo, Menig, Vujačić, mogao je da slavi sa znatno većom razlikom. Neće sada imati previše vremena za analizu, pošto već u nedelju dočekuju Javor, pa onda sledi put u Francusku na meč sa Nicom u Ligi konferencija. Uz sve to stigla je informacija i da bi u poslednjem kolu grupne faze tog evropskog takmičenja mogli da igraju pred praznim tribinama.

Partizan je svim silama krenuo u napad od samog početka. Zahvaljujući golmanu Nikoli Petriću crno-beli nisu došli do velike prednosti već na startu meča. Imao je domaćin dve velike šanse, dva zicera propustili su Menig i Rikardo. U oba pokušaja je čuvar mreže Kruševljana odreagovao odlično i sprečio pogotke. Tako je bilo sve do 31. minuta kada je Vujačić pogodio. Rikardov šut je pre toga zaustavljen, da bi posle toga došlo do gužve u kaznenom prostoru, Urošević je ostavio loptu za Vujačića koji je gađao i pogodio dalji ugao za vođstvo svog tima.

U 37. minutu je gostujući tim imao prekid, deo igre u kom je najopasniji. Pokazali su i zašto. Dobar centaršut, udarac glavom i Popović koji uz pomoć stative zaustavlja loptu na gol-liniji. Svi u gostujućem timu su podigli ruku, tražili su da se pogodak prizna. Sudija Pavle Tomić zaustavio je igru, razgovarao sa VAR sobom i dobio potvrdu da lopta nije prešla liniju. U završnici prvog dela je Matić imao dobru priliku, ali je Popović sjajnom reakcijom sprečio izjednačenje i omogućio svojoj ekipi da na pauzu ode sa vođstvom (1:0).

Kruševljani su krenuli po gol na startu drugog dela, pokušali su da dođu do izjednačenja, probali su uglavnom šutevima iz daljine preko Matića. Bez uspeha. Posle nešto sporijeg početka crno-beli su ubrzo uspostavili kontrolu, vratili posed i tražili drugi pogodak. Posle jedne situacije u kaznenom prostoru tražio je domaći tim i penal kada je Rikardo ostao na zemlji, VAR jre proveravao i utvrdio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Zatim je Gordan Petrić u 76. minutu uveo Andriju Pavlovića umesto Meniga i igrao sa dvojicom napadača, ostao je Gomeš na terenu. Do kraja susreta nije bilo promene rezultata iako su i Vujačić i Urošević mogli da zatresu mrežu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
18:39

KRAJ

Meč je završen. Partizan je pobedio golom Igora Vujačića - 1:0. Partizan sada ima 33 boda, dva manje od Crvene zvezde koja tek igra svoj meč protiv Vojvodine.

18:36

90' - JOŠ TRI MINUTA

Igraće se još tri minuta u nadoknadi.

18:34

88' - PARTIZAN BLIŽI POBEDI

Partizan je sve bliži pobedi u Humskoj. Napredak ima sve manje vremena za izjednačenje.

18:28

82' - PARTIZAN KONTROLIŠE RITAM

Partizan kontroliše ritam u završnici meča, ali ima samo jedan gol prednosti.

18:22

76' - PAVLOVIĆ NA TERENU

Petrić je uveo Andriju Pavlovića umesto Meniga, što znači da će igrati sa dvojicom napadača, uz Rikarda tu je i Pavlović.

Izvor: TV Arenasport screenshot

18:19

73' - ZICER ZA VUJAČIĆA!

Mogao je Vujačić da postigne i drugi gol na meču, ostao je sam na drugoj stativi posel kornera, hteo je da doda do saigrača, pogrešio je, potom je golman Petrić fauliran.

18:12

66' - PARTIZAN TRAŽIO PENAL , RIKARDO OSTAO DA LEŽI

Kerkez je izbio loptu ispred Rikarda, podigao je nogu visoko, ali je prvo imao kontakt sa loptom. Gomeš je pao, ostao je da leži na travi, navijači su tražili jedanaesterac, sudija Tomić je razgovarao sa VAR sobom i pokazao da neće biti jedanaesteraca.

18:09

63' - OFSAJD RIKARDA

Rikardo je bio u dobroj šansi, Menig mu je dodao loptu, obišao je golmana, doduše šutirao je pored gola, ali je posle toga video da je zastavica podignuta i da gol ne bi bio priznat ni da ga je positgao.

Izvor: MN Press

18:03

57' - OPET NIKOLA PETRIĆ

Odilčan šut Traorea, Petrić je bio malo nesiguran, nije odbio loptu kako je želeo, pa je ona otišla u korner. Posle toga nije bilo opasnosti, pošto je Urošević šutirao daleko preko gola.

Izvor: MN Press

18:00

54' - UMALO AUTOGOL!

Velika greška Bolhe, lopta je došla do Meniga, šutirao je snažno, golman Petrić je odbranio, lopta se odbila do Kerkeza, malo je nedostajalo da bude autogol. Završila je tik pored stative.

17:57

51' - NAPREDAK OFANZIVNIJI

Počeo je Napredak drugo poluvreme znatno ofanzivnije, krenuo je po gol. Udarac Putinčanina je izblokiran, sa klupe se čuju kritike i instrukcije za crno-bele posle sporijeg starta poluvremena.

17:54

48' - MATIĆ ŠUTIRAO

Posle lošeg dodavanja Rikarda i greške usledio je napad Napretka, Matić se izborio za poziciju, šutirao, daleko od gola, Popović je pogledom ispratio loptu.

17:52

46' - DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme u Humskoj. Nema izmena.

17:44

NAJZANIMLJIVIJI DETALJI IZ PRVOG DELA

Pogledajte i najazanimiljivije detalje iz prvog poluvremena.

17:34

POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme. Partizan vodi golom Vujačića.

17:33

45' - BRANI POPOVIĆ!

Odlična šansa za Matića, dobro je šutirao, Vujačić je malo promenio let lopte u pokušaju da izblokira, Popoić je sve to pratio i intervenisao.

17:32

OVO JE ODBRANA POPOVIĆA

Ovako je Popović sprečio gol Napretka.

Popović sprečio gol Napretka
Izvor: YouTube/Arena sport

17:29

41' - PROBAO I BASTAJIĆ

Probao je Bastajić da šutira sa nešto veće udaljenosti, daleko od gola.

17:26

VAR POTVRDIO - NEMA GOLA

Sudija je zaustavio meč i čekao potvrdu iz VAR sobe, posle kratkog prekida je dobio. Lopta nije prešla gol liniju celim obimom. Ništa od gola za Napredak.

17:25

37' NAPREDAK TRAŽI GOL!

Napredak je imao priliku iz slobodnog udaraca, Popović je izvadio loptu blizu gol linije, sudija je pokazao da NIJE gol. Čeka se VAR provera.

17:19

31' - VUJAČIĆ!

Partizan vodi od 31. minuta. Strelac je Igor Vujačić. Posle gužve u kaznenom prostoru Urošević je ostavio loptu za saigrača, a Vujačić je šutirao snažno u dalji ugao i matirao Nikolu Petrića.

Izvor: MN Press

17:18

30' - RIKARDO OPET ZAUSTAVLJEN!

Nova prilika za Rikarda, snažan šut, ali je Petrić ponovo sjajno intervenisao i sprečio pogodak.

17:16

28' - MENIG U OFSAJDU

Nastavljaju se napadi Partizana. Posle jednog pokušaja centaršuta dosuđen je ofsajd Meniga.

17:13

PROMAŠAJ MENIGA

Pogledajte i šansu koju je Menig propustio u sedmom minutu utakmice.

Menig promašaj protiv Napretka
Izvor: YouTube/Arena sport

17:08

20' - PARTIZAN SA LOPTOM

Partizan ima posed i loptu u nogama, ali je tempo za nijansu opao, nema toliko opasnosti pred golovima.

17:02

14' - PROBAO I NATHO

Napredak je prešao na polovinu Partizana, Matićev šut je izblokiran, usledila je kontra i pokušaj Natha sa oko 20 metara, Petrić je lako uhvatio loptu.

16:58

10' - PROMAŠAJ I RIKARDA!

Mogao je Partizan da povede već, Rikardo je imao situaciju jedan na jedan sa golmanom, ponovo je Petrić bio uspešniji i odbranio je.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

16:55

7' - KAKVA ŠANSA ZA MENIGA!

Menig je propustio zicer, Dijabate je pronašao saigrača na petercu, Kvinsi je šutirao, golman Petrić je sjajno intervenisao.

16:53

5' - OSUJEĆEN MENIG

Odličan potez Dijabatea, dodavanje za Meniga u prostor, kapiten gostiju Kerkez pratio je to i uklizavanjem sprečio šut.

16:52

4' - NAPREDAK PRVI PRIPRETIO

Prvu šansu na meču imao je Napredak, centaršut sa desne strane, ali bez velike opasnosti.

16:49

1' - MEČ JE POČEO

Utakmica u Humskoj je počela.

16:40

PETRIĆ: PODIGLA SE EUFORIJA

Gordan Petrić dao je izjavu za "Arenu sport" pred početak meča.

"Malo se digla euforija oko ovih igara Partizana. Ja sam svestan da sve može da se sruši u samo nekoliko dana. Moramo da budemo skoncentrisani, da odradimo dobar posao i da ne damo protivniku šanse da iskoristi svoje vrline, što može da bude prekid. Dali su dosta golova iz prekida, malo su svežiji moji igrači sada, treba da odigramo dobar meč. Radimo i mi na prekidima, sve standardno kao i do sada, bitna je koncentracija koja dolazi svežinom, igrači su svežiji nego protiv Čukaričkog, nadam se da ćemo osvojiti tri boda.

Prokomentarisao je i sastav tima.

"Marković neće igrati, igraće Saničanin. Da li je to odmor za njega, videćemo u narednim danima.

Izvor: MN Press

16:24

MEČ USKORO POČINJE

Utakmica u Humskoj počinje u 16.45 časova.

16:00

SASTAVI TIMOVA

Poznati su sastavi timova, Petrić nije "mešao karte".

PARTIIZAN: Popović - Filipović, Saničanin, Vujačić, Urošević - Traore, Belić - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

NAPREDAK: Petrić - Bolha, Prjović, Kerkez - Vukajlović, Putinčanin, Čečarić, Krstić - Bastajić, Matić.

Izvor: MN Press

15:41

HOĆE LI DIJABATE OSTATI?

Najbolji igrač Partizana u dosadašnjem toku sezone je Fuseni Dijabate. Njegove partije privukle su pažnju mnogih, pa se priča i o potencijalnom transferu.

''Ako dođe ponuda za Dijabatea, navijači moraju da znaju, imate dve strane, za i protiv. Kad saberete sve šta dobijate, jer morate da plaćate i igrače i radnu zajednicu... Ja ne znam koliki je Partizanov budžet ali je jasno da se mora obezbediti ogromna suma novca'', izjavio je Petrić gostujući na RTS.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

15:25

SPOMENUO I PEĐU MIJATOVIĆA

Pred meč je Petrić imao zanimljivu konferenciju za medije, na kojoj je spomenuo i Peđu Mijatovića.

"Napredak je dosta golova dao iz prekida, moramo da ih pomerimo od našeg gola. Biće defanzivni, na nama je da što ranije damo gol, posle bi oni morali da se 'otvore'. Svi su majstori fudbala kad Peđa Mijatović 'otvori' protivnika, onda svi igramo. Ne plašim se prekida, problem u tom segmentu imaćemo ako im dozvolimo da koriste prekide."

Izvor: MN Press/arhiva

15:22

PETRIĆ NAJAVIO "RIZIKO"

Gordan Petrić je u najavi meča najavio da će Partizan igrati sa dosta rizika. Inače, ovaj meč prvobitno je trebalo da se odigra u avgustu, ali je pomeren zbog obaveza crno-belih u Evropi.

"Rekli su mi da sam bio tu i kad je pomeren duel sa Spartakom, a ja za to nemam pojma, niko me nije ni pitao. Dolazi sve na naplatu, da je sve bilo po rasporedu, sad bismo igrali Kup, mogli bismo da odmaramo igrače. Napredak je tim koji može da nam napravi problem, moraćemo da rizikujemo više, da igramo 'Riziko'. Kolegu Dušana Đorđevića poznajem dobro, ostavio je pečat u svim klubovima, posvećen je fudbalu. Naravno, ne treba da se lažemo, Partizan se pita. Moramo da preuzmemo rizik."

Izvor: Youtube/screenshot/FK Partizan Beograd

15:18

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

Ukratko

  • Partizan - Napredak 1:0
  • Vujačić jedini strelac
  • Sledi meč sa Javorom
učitaj još +