ODLIČNO

JUVENTUS IGRA NA SRPSKI POGON! Kad ne ide Vlahoviću, tu je Kostić - majstorija, pa gol u Torinu! (VDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Filip Kostić bio je asistent Mojzeu Kinu za gol protiv Empolija.

Izvor: YouTube/screenshot/Juventus

Juventus igra na srpski pogon, Filip Kostić ovog puta bio je ključ za gol domaćeg tima. Sjajno je asistirao Mojzeu Kinu za pogodak i vođstvo protiv Empolija na domaćem terenu. Napravio je srpski reprezentativac sjajan potez, prevario čuvare i poslao idealan pas za Kina koji je odlično reagovao u petercu i smestio je loptu u mrežu. Interesantno je da je i Dušan Vlahović dobrim kretanjem odvukao pažnju defanzivaca koji nisu gledali ka njegovom saigraču.

Čak i kada Dušan nije stelac, pronalazi načine da doprinese, pa je tako odvukao čuvare i pomogao akciji svog tima. Kostić je sve to pratio i pokazao je zbog čega je italijanski tim insistirao na njegovom  (. Poslao je dodavanje u svom stilu, tačno tamo gde treba i to je bilo dovoljno da Kin završi akciju na pravi način. I to skoro sa iste pozicije kao prošle nedelje kada je promašio zicer iz slične pozicije, baš na centaršut Kostića.

Izgleda da su to uvežbavali na treninzima, pa je tako Kin ovog puta dodavanje Kostića pretvorio u gol, onako kako je trebalo i u prethodnom duelu. Filipu je ovo treća asistencija u dresu Juventusa. Sa druge strane Vlahović je postigao šest pogodaka u domaćem šampionatu i nalazi se u vrhu liste strelaca, pošto isti broj golova imaju Ćiro Imobile i Marko Arnautović. Imaće priliku da popravi skor u drugom poluvremenu, pošto Juve ima prednost (1:0).

Filip Kostić asistencija protiv Empolija
Izvor: YouTube/Arena sport