PROBLEM

ZVEZDA BEZ ZADNJEG VEZNOG U KLJUČNE UTAKMICE: Mićko nije registrovan, a Sanogo završio sa "Marakanom"?

Autor Milutin Vujičić

Miloš Milojević će morati da izmisli novo rešenje pošto je Seku Sanogo gotovo izvesno završio polusezonu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda bi do kraja polusezone ostala bez vrlo bitnog igrača pošto je povreda koju je Seku Sanogo zaradio na utakmici protiv Ferencvaroša u Budimpešti (2:1) ozbiljnija nego što se u prvi mah činilo. Poslednje informacije govore da bi Sanogo zbog povrede zadnje lože mogao da propusti sve preostale utakmice crveno-belih ove jeseni, a kako mu se ugovor završava krajem kalendarske godine - to bi mogao da bude i kraj saradnje.

Delovalo je u jednom trenutku da će Zvezda produžiti ugovor sa Sanogom, pošto je bio nezamenljiv kod Dejana Stankovića prošle sezone, ali je polako gubio status, igrao nešto lošije, a godine u krštenici govore da je vreme za nekog mlađeg.

Tako je u poslednjim danima prelaznog roka stigao Srđan Mijailović, koji za razliku od Sanoga ima i prednost jer je domaći igrač, dok je dobro poznato da je pre toga propao transfer Edmunda Ada. Zvezda je mladog fudbalera iz Šerifa videla kao prirodnu zamenu za Sanoga, dogovorila se sa Moldavcima, ali potom su nastali problemi oko vize, zatim i oko dinamike isplate zbog kojih se srpski šampion povukao iz pregovora.

Ove sezone Sanogo je odigrao 18 utakmica za Crvenu zvezdu, a loša vest za Miloša Milojevića je da će morati bez njega u preostale dve utakmice grupne faze Lige Evrope protiv Monaka i Trabzonspora.

U tim susretima Milojević će morati da smisli neko novo rešenje pošto Mijailović nije registrovan, dok se pokazalo da Gelor Kanga i Kings Kangva ne mogu da pruže sigurnost veznog reda kada igraju protiv jačih protivnika, pošto u tim situacijama odbrana ostaje na vetrometini.