Ludnica

KAKVA DRAMA! LUKA JOVIĆ U 90. ŠOKIRAO VELIKANA: Zakucao loptu u mrežu, ali NIJE bilo dovoljno - Inter se izvukao u 95!

Autor Mladen Šolak

Neverovatan meč odigrali su Fiorentina i Inter i na kraju su svi bodovi otišli u Milano golom u dubokoj nadoknadi

Izvor: Profimedia/Independent Photo Agency/Alamy

Luka Jović dao je gol za Fiorentinu u porazu od Intera za infarkt (3:4). Srpski napadač zatresao je mrežu Andrea Onane snažnim udarcem u padu u 90. minutu, u akciji u kojoj su učestvovali samo naši igrači, jer je Aleksa Terzić centrirao, a Nikola Milenković asistirao glavom. Na veliku žalost Viole, taj gol nije bio dovoljan za bod, jer su se nerazuri izvukli udacem Henrika Mkitarjana u 95. minutu (posle kontre i uz mnogo sreće), za konačni trijumf favorita.

Još jedan Jovićev pogodak obradovaće i selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija i navijače reprezentacije, jer je Luka iskoristio utakmice u Konferencijskoj ligi da postiže golove i da očigledno podigne formu pred predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru (od 20. novembra do 17. decembra). Pogledajte kako je pogodio protiv Intera:

U meču protiv Intera Jović je bio rezerva i ušao je u igru u 52. minutu, kada je trener Vinćenco Italijano odlučio da pojača napad izvođenjem iz igre veziste Alfreda Dankana. U tim trenucima Inter je golovima Nikola Barele i Lautara Martineza vodio 2:1, što je bio rezultat na poluvremenu, a potom je Fiorentina dva puta izjednačila - najpre golom Džonatana Ikonea u 60. minutu, pa Jovićevim u 90. Ipak, Interu su prednost vraćali Lautaro (golom iz penala u 73. minutu) i na kraju Mkitarjan, za trijumf u ludom derbiju. Gol odluke je pao tako što ga je defanzivac Fiorentine napucao u nogu!

Inter je ovim trijumfom zadržao korak za timovima koji se bore za Evropu i sada je sedmi, sa istim brojem bodova kao i Lacio i Udineze, uz odigrani meč manje. Vodeći Napoli beži mu pet bodova. Sa druge strane, Fiorentina je tek 13. A malo je falilo da je Jovićev četvrti gol ove sezone pomeri bar za mesto.