GLEDAJU IH

PROSINEČKI PREUZIMA REPREZENTACIJU KOJU NIKAD NISTE GLEDALI? Robi je u igri, uz još jednog bivšeg igrača Zvezde!

Autor Nemanja Stanojčić

Među kandidatima za poziciju selektora pored Roberta Prosinečkog su Božidar Bandović, Slaven Skeledžić i Dragan Skočić.

Izvor: MN Press

Robert Prosinečki kandidat je za selektora Vijetnama. Nekadašnji šef struke Crvene zvezde nalazi se na listi trenera koje tamošnji savez želi da postavi na klupu nacionalnog tima. Nije jedini, ali je navodno u užem krugu favorita. Tu je još jedan bivši igrač iz redova crveno-belih Božidar Bandović koji je radio i na Tajlandu, a dres Zvezde nosio je od 1992. do 1995. godine.

Pored njih dvojice na listi kandidata nalaze se još dva imena, Dragan Skočić, nekadašnji selektor Irana i Slaven Skeledžić koji trenutno radi kao pomoćnik Miroslava Klosea u timu Bajerna do 17 godina. Ova četiri imena naveo je tamošnji sajt "Vietnamnet" kao favorite, odnosno trenere koji se nalaze u užem izboru za mesto selektora. "Selektoru Park Hang-Seu ugovor ističe u januaru naredne godine i neće doći do produžetka saradnje. Vijetnamski fudbalski savez održaće sednicu 6. novembra i tada će raspravljati i o poziciji selektora. Novi šef struke biće objavljen najverovatnije početkom sledeće godine po završetku AFF Kupa", navodi se u tekstu.

Prosinečki je u trenerskoj karijeri prvo bio pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske, pa je vodio Crvenu zvezdu, Kajzerispor, Denizli i Olimpiju iz Ljubljane iz koje je otišao posle burne konferencije i uz ovacije navijača. Kada su reprezentacije u pitanju, bio je selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, a spominjao se i kao kandidat za kupu Bolivije. Vijetnam je trenutno na 96. mestu na FIFA rang listi i nije se kvalifikovao za Svetsko prvenstvo u Kataru.