Fudbal

ZVEZDIN HEROJ SA ČAIRA: I SREĆA I TUGA! Pešić doneo pobedu, pa priznao: Drago mi je zbog trijumfa, ali baš ovde...

Autor Mladen Šolak

Iskusni napadač vratio se u rodni grad i doneo crveno-belima veliku radost, a domaćima bolan poraz. Posle meča je pričao iskreno.

Izvor: MN Press/MI

Crvena zvezda pobedila je Radnički Niš golom Aleksandra Pešića u 97. minutu, čime je iskusni napadač postao heroj trijumfa, jer je bio dvostruki strelac. Posle meča, rođeni Nišlija priznao je da su mu pomešane emocije zbog gola kojim je obradovao Zvezdine navijače, ali i rastužio sugrađane koji navijaju za lokalni klub. "Volim Niš, to je moj grad. Ovde sam često. Jeste meni drago što je pobedila moja ekipa, ali baš u mom gradu... I sreća i tuga sa jedne strane", rekao je on.

Pešić je odlučio neizvesnu završnicu i smatra da je bilo potrebno da crveno-beli ranije osiguraju trijumf. "Moram da pohvalim golmana (Radničkog), branio je stvarno fenomenalno. Imali smo situacije u prvom poluvremenu, iz kojih smo morali da damo gol, što smo ipak uspeli kasnije. Protivnik je dobio crveni karton i u nastavku smo imali meč pod kontrolom, a onda smo primili gol. Moramo da uradimo analizu. Video sam posle samo da je igrač bio sam. Ipak, na kraju smo osvojili tri boda i to je najbitnije", izjavio je Pešić za klupski sajt.

U osvrtu na meč, posebno je istakao da je važno da crveno-beli nisu stali. "Bitno je što nismo odustali. Tu ekipa pokazuje karakter i veru u ono što radimo. Više bih voleo da ne pokazujemo karakter do poslednjeg minuta, nego da se to malo ranije reši, ali to je jedan plus koji daje dodatno samopouzdanje ekipi kada se ovako pobedi", dodao je on.

Posle meča i dramatičnog trijumfa, navijači Zvezde su burno slavili na "Čairu". "Naravno da je lepo. Čak su i deca uletela sa svih strana. Borjanu je rođendan i na kraju je sve ispalo baš lepo. Važna pobeda i veoma važna tri boda. Završena je 'paklena' nedelja, ali tek nam predstoje obaveze. Tri pobede u sedam dana, a sada se okrećemo Evropi. Daćemo svoj maksimum", dodao je Pešić, pred dan za predah i pripremu za naredni meč - protiv Trabzona u četvrtak u Ligi Evrope. Pogledajte Pešićev gol odluke:

Aleksandar Pešić gol protiv Radničkog
Izvor: YouTube/Arena sport TV