Fudbal

DESILA SE PLJAČKA, NISU NAM DALI DA POBEDIMO! Još jedno saopštenje u srpskom fudbalu: Protiv nas PET penala, za nas NULA

Autor Mladen Šolak

Posle utakmice Spartak - Mladost Lučani (1:1), Subotičani su objavili saopštenje i kritikovali rad arbitara i korišćenje VAR tehnologije

Izvor: Facebook/FKSpartak/

U ponedeljak uveče, Spartak i Mladosti odigrali su meč bez pobednika - 1:1 (0:0) - nakon što su gosti poveli pogotkom Nikole Jojića u 78. minutu, a domaći izjednačili udarcem Vladimira Vitorovića u 87. Nakon meča, u Spartaku su bili izuzetno ljuti na sudiju Marka Srećkovića i na njegovog kolegu iz VAR sobe Stanka Ostraćanina. Optužili su ih da domaćem timu "nisu dali da pobede" i uz to izneli optužbu na račun glavnog arbitra da je "došao sa idejom da pokrade Spartak". Razlozi za to su, prema mišljenju Subotičana, nedosuđeni penal u 30. minutu za njihov tim, kao i dosuđeni u 58, koji je potom promenjen na asistenciju iz VAR sobe.

Uz sve to, Subotičani su ukazali na to da im ove sezone nije dosuđen nijedan jedanaesterac i posle svega poručili da više ne žele da ćute. Saopštenje predsednika Spartaka Nikole Simovića prenosimo u celosti:

"Večeras se u Subotici desila pljačka! Glavni sudija Marko Srećković u tandemu sa VAR sudijom Stankom Ostračaninom, bili su nažalost, glavni akteri večerašnje utakmice, u kojoj Spartaku nije bilo dozvoljeno da dođe do pobede, koju je po svemu prikazanom itekako zaslužio. Očigledan penal za Spartak, na isteku 30. minuta, sudija Srećković možda "nije video", ali je neobjašnjivo da je VAR soba ostala nema. Da je došao sa idejom da pokrade Spartak, sudija Srećković pokazao je i u 58. minutu, kada je dosudio nepostojeći penal za Mladost, i to nakon što je pustio prednost od 6 sekundi?! Iako je ova odluka promenjena nakon intervencije VAR sobe, zaključak je jasan: Očigledan penal za Spartak se ne sudi čak ni nakon gledanja usporenog snimka, ali se nepostojeći penal za Mladost iz Lučana svira bez razmišljanja! Protiv Spartaka je ove sezone svirano 5 penala, dok u našu korist nije sviran niti jedan! Večerašnji lopovluk u režiji pomenutog sudijskog dvojca je dokaz da neko sistemski radi protiv nas u nameri da nas izbaci iz lige, ali u tome neće uspeti! Spartak više neće ćutati! Ovim putem pozivam sudijsku organizaciju da pokaže svoj integritet i najoštrije sankcioniše izvršioce večerašnjih nedela!".

Podsetimo, u prethodna 24 sata saopštenja su objavili FK Partizan (tri) posle remija protiv Javora (koji se takođe oglasio saopštenjem iste večeri), a u ponedeljak je i Crvena zvezda objavila saopštenje, kao i Fudbalski savez Srbije, koji je saopštenjem odgovorio na raniji zahtev Zvezde, a u vezi sa izborima u FSS.

Pogledajte detalje sa utakmice Spartak - Mladost Lučani, posle koje je Spartak ostao na 12. poziciji sa 14 bodova, a Mladost na 13, sa takođe 14, ali uz odigranu utakmicu više.

Spartak Mladost Lučani
Izvor: YouTube/Mozzart Bet Superliga Srbije