Kraj!

MODRIĆ NAJAVIO KRAJ KARIJERE - NEĆE JURITI TROFEJ SA HRVATSKOM: Kraj blistave karijere za dva meseca!

Autor Nikola Lalović

Luka Modrić odigraće još samo predstojeći Mundijal, nakon čega ga više nećemo gledati u dresu Hrvatske na velikim takmičenjima.

Izvor: MN Press

Predstojeći Mundijal u Kataru biće poslednje veliko takmičenje na kojem ćemo gledati Luku Modrića u dresu Hrvatske! Proslavljeni prvotimac Real Madrida, koji je u septembru proslavio 37. rođendan, odigrao je u dresu "vatrenih" čak 154 zvanične utakmice, a sa Hrvatskom je prije četiri godine, na prvenstvu sveta u Rusiji, stigao do finala. Ovog ponedeljka, u razgovoru za FIFA+, najavio je kraj reprezentativne karijere.

"Svestan sam da sam u godinama i da je predstojeće prvenstvo sveta moje poslednje veliko takmičenje", istakao je Modrić, koji je zahvaljujući sjajnim partijama na planetarnoj smotri u Rusiji osvojio Zlatnu loptu 2018. godine.

Debitantski nastup u dresu Hrvatske Modrić je upisao 1. marta 2006. godine, u prijateljskom duelu sa Argentinom u Bazelu. Prvi pogodak stigao je 16. avgusta iste godine, kada je u Livornu, takođe u prijateljskom duelu, zatresao mrežu Italije.

Ukupno je postigao 23 gola za reprezentaciju, a posljednji je upisao 25. septembra ove godine, kada je u Beču poveo ekipu ka pobedi nad Austrijom, kojom su Hrvati izborili nastup na finalnom turniru Lige nacija sledećeg leta. Modrića tamo neće biti...