BRAVO

VLAHOVIĆ DAO GOL, PRVO GA PONIŠTIO SRBIN - PA "UKRALA" UEFA: Juventus ispao iz Lige šampiona, a možda će i iz Evrope!

Autor Milutin Vujičić

Dušan Vlahović je postigao gol protiv Benfike i dugo je strepeo pošto je trominutna provera utvrdila da je sve bilo regularno. Ipak, njemu gol nije pripisan, ali svakako to nije naročito bitno za Juventus jer su se oprostili od Lige šampiona.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Juventus je izgubio "biti ili ne biti" utakmicu protiv Benfike (4:3) i ispao iz Lige šampiona. Domaćin je u 14. minutu poveo 1:0 preko mladog Antonija Silve, ali već u 22. minutu stiglo je izjednačenje. Srpski napadač Dušan Vlahović zatresao je mrežu Benfike posle kornera i srpski arbitar Srđan Jovanović je poništio gol zbog ofsajda, ali nakon dvominutne provere - pogodak je priznat. Prvo je postojala dilema oko toga da li je Dušan Vlahović bio u ofsajdu, zatim da li je lopta prešla gol-liniju, da bi na kraju sve "zaokružilo" i pitanje da li je Srbin postigao gol ili je na kraju to učinio njegov saigrač Mojze Ken.

Veliki problem ležao je i u tome što gol-tehnologija ne radi, odnosno sudijski tim Srđana Jovanovića je bez toga morao da donese odluku o golu, a na kraju je iz VAR sobe dobio signal da je ipak sve bilo regularno.

Pogledajte gol kojim je Juventus stigao do izjednačenja preko srpskog napadača Dušana Vlahovića, ali je na kraju UEFA odlučila da pogodak ipak bude pripisan njegovom saigraču Kenu. Procenite sami da li su u ovom slučaju pravilno postupili pošto je možda lopta i prešla gol-liniju, ali tehnologija nije radila.


Loša vest za Juventus je da sem Vlahovića, malo toga "radilo" u timu Maksa Alegrija. Već u 28. minutu Žoao Mario je postigao gol za 2:1 iz penala. Skrivio ga je Kvadrado, i poludeo je zbog toga na Srđana Jovanovića, da bi Žoao Mario sedam minut akasnije asistirao i Rafi Silvi za gol. Nije se tu završila očajna utakmica za Juventus pošto je Rafa i u 50. minutu postigao gol, a Alegri je potom odlučio da promeni sve što može.

Čak je i Vlahovića izveo iz igre, verovatno zbog nervoze, a Milik i Mekeni su golovima u 77. i 79. minutu uspeli samo da ublaže težak poraz posle koga će se opet postavljati pitanje da li je Alegri zaslužio otkaz.

Juventus ima samo tri boda posle pet kola grupne faze Lige šampiona i u poslednjem kolu dočekuje Pari Sen Žermen koji je danas uništio Makabi pred svojim navijačima, uz neverovatno partiju Lea Mesija (7:2). U slučaju poraza, Makabi bi sa bodom protiv Benfike obezbedio plasman u Ligu Evrope. A možda im ni to ne bude bilo potrebno jer će se gledati i gol-razlika...