Fudbal

BARSELONA ISPALA IZ LIGE ŠAMPIONA! Katastrofa palog velikana, ponovo mora u Ligu Evrope!

Autor Mladen Šolak

Drugu sezonu zaredom, španski gigant nije prošao grupnu fazu!

Izvor: Profimedia

Barselona je ispala iz Lige šampiona u grupnoj fazi! Očekivanom i rutinskom pobedom Intera protiv Viktorije Plzenj (4:0), Katalonci su drugu sezonu zaredom ispali u uvodnoj rundi takmičenja. Uz ogromno razočaranje, Barsu će zaboleti i to što je izgubila više od 20 miliona prihoda zato što nije uspela da prođe "Grupu smrti", iz koje će u eliminacionu rundu Bajern (12 bodova) i Inter (10), dok su Katalonci dve utakmice pre kraja takmičenja treći, sa četiri poena.

Takođe, zna se već da će Ćavijev tim nastaviti takmičenje u Ligi Evrope, što ni na koji način neće zadovoljiti bilo koga u klubu. Ovog leta stigli su Robert Levandovski za 45 miliona evra, Žil Kunde iz Sevilje za 50, Rafinja iz Lidsa za 58 miliona, Kesi iz Milana za džabe, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da se preskoči grupa Lige šampiona. Barselona je u njoj pobedila samo Viktoriju u prvom kolu (5:1), posle čega je izgubila na gostovanjima Bajernu (0:2) i Interu (0:1), pa onda odigrala kod kuće 3:3 protiv Intera, gde je praktično bilo sasvim jasno da se Španci neće provući.

Kao kuriozitet ostao je i podatak da je za vreme Mesijevih 17 godina u prvom timu, Barsa svake godine igrala isključivo Ligu šampiona. U ove sezone bez njega, na Nou Kampu su primorani da se pomire sa realnošću koja se zove Liga Evrope. U takvoj atmosferi, Barsa će u sredu od 21 na Nou Kampu dočekati Bajern, u meču u kojem će domaći samo čekati da se što pre završi. Da li će Ćavi, klupska i svetska legenda, platiti ceh za ovaj neuspeh? Brojevi kažu da je on najgori trener Barselone u 21. veku!