Fudbal

NEVIĐENO U LIGI ŠAMPIONA! KRAJ UTAKMICE, PA PENAL ZA ATLETIKO: Potpuni haos u 99. minutu - sudija se SKROZ IZGUBIO!

Autor Mladen Šolak

Nikad viđena završnica utakmice u Ligi šampiona! Atletiko je ispao i dugo će ga boleti kontroverzna završnica.

Izvor: Profimedia

Atletiko je ispao iz Lige šampiona remijem protiv Bajer Leverkuzena (2:2) i to nakon što mu je dosuđen penal nakon završetka utakmice. Da, dobro ste pročitali - sudija Klemen Turpan odsvirao je kraj meča, pa je onda na sugestiju VAR sobe pogledao snimak sporne situacije u kaznenom prostoru i pokazao na belu tačku. Šansu da donese Atletiku pobedu imao je Janik Karasko, ali je u 99. minutu nije iskoristio. Golman mu je odbranio, a onda je Saul naleteo na odbijenu loptu i pogodio prečku. Neverovatno kako nije pao gol!

Atletiko je tako propustio šansu da pobedi, da ostane "u životu" za plasman i da postane prvi tim koji je trijumfovao u Ligi šampiona penalom posle završetka utakmice. S obzirom na takav epilog, plasman u nokaut fazu izborili su Briž, kao prvoplasirani sa 10 bodova i drugoplasirani Porto, sa devet poena. Atletiko je treći sa pet, a Bajer je četvrti sa četiri poena i ostaje da se vidi u poslednjem kolu da li će u Ligu Evrope Španci ili Nemci. I to zajedno sa Barselonom, koja je takođe ispala.

"Sudija je uradio što nije trebalo. Ne kažem da je greška, ali preporuka je da se sudija pre kraja konsultuje sa VAR sobom da li nešto još pregledaju. Ovde su očigledno pregledali korner i igru rukom. Nisu mu rekli da to proveravaju, pa je odgovornost podjednaka. Očigledno je komunikacija izostala. VAR soba je očigledno postala svesna da se čula pištaljka i rekli su mu da se ne napušta teren", rekao je za TV Arena sport stručnjak za suđenje Igor Radojičić. "To igranje rukom desilo se u toku trajanja igre i preporuka je da se nikada tako ne odsudi", dodao je on.

Atletiko - Bajer 2:2 (1:2)
/Karasko 22, De Pol 50' - Dijabi 9', Hadson-Odoi 29'/

Neverovatno zvuči, ali Real Madrid biće jedini španski tim u nokaut fazi Lige šampiona. Barselona i Sevilja će sigurno završiti treći i otići će u Ligu Evrope, a Atletiko Madrid će morati da se bori za evropsko proleće u poslednjem kolu Lige šampiona.