Hit snimak

GLEDALI NA TELEFONU KAKO PROLAZE U LIGI ŠAMPIONA: Leteli avionom i tresli se zbog HAOSA sudije, i Srbin skakao od sreće!

Autor Mladen Šolak

Svi u avionu Portoa zauvek će pamtiti noć kada su saznali da su prošli grupu Lige šampiona. Sve su gledali na telefonima!

Izvor: Twitter/Football Tweet

Fudbaleri, stručni štab i čelnici Portoa zajedno su u avionu gledali kraj utakmice Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen, tokom kojeg su saznali da su opet prošli u nokaut fazu Lige šampiona. Trener Seržo Konseiso grlio je saradnike, a igrači su takođe zagrljeni skakali i proslavljali posle neverovatne drame. Na ekranima su gledali kako sudija Klemen Turpan svira kraj, pa vraća igrače da Atletiko Madrid ipak izvede penal. A to nije bio jedini haos, jer su sudije pravile kontroverze i na meču Totenhem - Sporting.

U večeri u kojoj su sudije bile u prvom planu, Porto je na stadionu "Žan Brejdel" razbio Briž 4:0, u utakmici dva tima koja su prošla u sledeću rundu. Srpski vezista Marko Grujić sedeo je na klupi portugalskog tima i bio je sa saigračima u avionu dok su slavili još jedan plasman u eliminacije u LŠ. Tamo su poslednji put bili u proleće 2021, kada su igrali četvrtfinale protiv Čelsija, nakon što su prethodno eliminisali Juventus.

 Porto se plasirao u sledeću rundu iako je katastrofalno počeo grupnu fazu, porazima protiv Atletika u Madridu (1:2) i kod kuće protiv Briža (0:4). Usledio je trijumf "zmajeva" protiv Bajera kod kuće (2:0), a zatim i odlučujući trijumfi u gostima – takođe protiv Bajera (3:0) i protiv Briža, čime je ipak overen prolaz. U sezoni u kojoj Porto kod kuće "štuca" i zaostaje posle 10 kola šest bodova za vodećom Benfikom, u Evropi ipak sve ide odlično, pa će sledeće nedelje meč Porto – Atletiko za domaćina biti revijalan, a gost će morati da napadne da bi ušao u Ligu Evrope.