Novi izazov

ZVALI GA ZVEZDA I PARTIZAN, ON IZ PRIMERE ODLETEO ZA AMERIKU: Bivši reprezentativac Srbije ima novi klub!

Autor Nikola Lalović

Nemanja Radoja nastaviće karijeru u inostranstvu, iako je prethodnih godina bio povezivan sa dolaskom u tabore oba večita rivala.

Izvor: MN Press

Iskusni srpski defanzivni vezista Nemanja Radoja ima novi klub! Posle osam godina u Primeri rešio je da promeni sredinu i sada je postao najnovije pojačanje Sporting Kanzas Sitija, ekipe iz američkog MLS-a. 

On je potpisao trogodišnju saradnu do 2025. godine sa opcijom da produži ugovor do 2026. tako da bi s obzirom da ima 29 godina mogao do kraja karijere da ostane u Sjedinjenim Američkim Državama.

Radoja je ponikao u Vojvodini i nakon kaljenja u ČSK-u i Cementu iz Beočina ustalio se u prvom timu "lala". Nakon dve odlične sezone primećen je i prešao je u Seltu za koju je sa uspehom igrao četiri godine. U petoj sezoni je ostao bez nastupa i promenio je sredinu, tako da je prethodne dve sezone proveo u Levanteu. Na kraju je upisao 181 meč u La Ligi. 

Prethodnih sezona je često povezivan sa dolaskom u Srbiju, pa su se tako navodno za njega interesovali Crvena zvezda i Partizan, ali od toga nije bilo ništa. Za nacionalni tim Srbije odigrao je samo dva meča, iako je jedno vreme u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine bio redovno pozivan u nacionalni tim.