POGLEDAJTE

ZBOG OVOG "DRIBLINGA" TRENER GA ODMAH IZVEO IZ IGRE: Svet se smeje zvezdi Junajteda, a Ten Hagu preselo! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Antoni je želeo da se dopadne publici, pa je zaplesao oko lopte, ali to nije bilo naročito učinkovito.

Izvor: Twitter/SkySportsPL/TV Arena Sport/Screenshot

Mančester junajted je lako savladao Šerif (3:0) u petom kolu Lige Evrope, ali nisu golovi obeležili susret na "Old Trafordu". Sve oči su bile uprte u Kristijana Ronalda koji se vratio u tim posle izbacivanja zbog nediscipline, i meč je pre svega obeležio promašajem, dok je njegov saigrač Antoni ipak "pokupio sav medijski kajmak sa utakmice". Nažalost po njega, takođe ne iz dobrog razloga, iako je možda imao i najbolju nameru...

Antoni, fudbaler koga je Junajted platio Ajaksu oko 100 miliona evra, želeo je da zabavi publiku u 37. minutu meča protiv Šerifa, ali je njegov potez ipak ocenjen kao potcenjivački - posebno jer ništa nije doneo.

U trenutku dok je rezultat bio 0:0, Antoni je dobio loptu na desnoj strani. Odmah po prijemu počeo je da se "okreće" oko nje, pokazujući jedan od svojih tipičnih driblinga, ali kada je dva puta obišao oko lopte - i pritom nije impresionirao čuvara iz Šerifa - poslao je očajan pas. Nije pronašao svog saigrača, tako da je dribling bio potpuno uzaludan, a nije nikakva tajna da je naljutio sve tradicionalnije ljubitelje fudbala. Na društvenim mrežama odmah su počeli podrugljivi komentari, a čak se i komentator utakmice u Engleskoj odlučio da savetuje treneru Ten Hagu da ga odmah zameni.

Tako je i bilo, Ten Hag je povukao Antonija sa terena već na poluvremenu. Možda ne isključivo zbog ovog poteza, ali je to gotovo sigurno bila kap koja je prelila čašu u njegovoj neubedljivoj partiji.


"Nemam problem sa tim dok god je funkcionalno. Ja zahtevam mnogo toga od njega, više od ovoga što je pokazao - više protrčavanja iza leđa defanzivcima, da je češće u kaznenom prostoru, da više prati igrača u odbrani, da driblinzi doprinose tempu utakmice... Tako da tražimo dominaciju u utakmici i kada dođe takav trik - to je u redu. Ali, samo dok je to funkcionalno, ako ne gubite loptu i igrate atraktivno, to je u redu. Ali, ako je to trik samo zbog trika, onda ću morati da ga ispravim", poručio je Ten Hag na konferenciji za medije.

I te kako je birao reči kako ne bi uništio samopouzdanje svog igrača, ali je jasno da neće trpeti soliranje od fudbalera koga je Junajted vrebao čitavo leto. Za sada se pokazao solidno - tri gola na 11 utakmica.