Živi!!

MARADONA UMRO PRE DVE GODINE, A SAMO JEDAN ČOVEK NE ZNA: Legendarni Argentinac misli da je Dijego živ - evo i zašto!

Autor Nikola Lalović

Karlos Bilardo je vodio Maradonu do vrha sveta, sa njim se desila "božja ruka" i najveći trijumf u Dijegovoj karijeri. I zato - ne smeju da mu kažu da je Dijego mrtav!

Izvor: Profimedia

Na današnji dan pre 62 godine rođen je Dijego Armando Maradona, možda ne najbolji, ali sigurno najveći fudbaler u istoriji. Već skoro dve godine nema El Grande Dijega, a ceo svet i dalje oplakuje njegov odlazak. Ceo svet, osim jednog čoveka.

Ime mu je Karlos Bilardo i čovek je koji je naciji dao velikog Dijega! Sve je počelo na Svetskom prvenstvu 1978. godine kada Cesar Luis Menoti koji je bio selektor Argentine nije poveo Maradonu na prvenstvo., On je u tom trenutku već dve godine oduševljavao publiku u Arentinos Juniorsima, ali strogi Menoti koji je voleo red, rad i disciplinu nije hteo Maradonu u timu.

Iako je nacija bila besna, kada je tim predvođen Danijelom Pasarelom i Mariom Kempesom osvojio prvu titulu prvaka sveta niko nije smeo ništa da kaže Menotiju, ali kada je Menoti "pao" došla je nova titula - 1986. godine. Ona sa "božjom rukom" kada je Maradona odigrao jedan od najspektakularnijih turnira ikada. Selektor je bio Karlos Bilardo, čovek koji nije krio da potpuno obožava Maradonu. Toliko ga je voleo da dve godine nakon smrti Dijega niko ne sme da mu kaže šta se desilo! 

"Ne mogu da mu kažem da je Dijego mrtav. Voleo ga je kao sina", rekao je Horhe Bilardo, brat ovog čuvenog trenera. 

Karlos Bilardo sada ima 84 godine, odavno je van fudbala i pati od neuroloških problema. Medicinsko osoblje koje ga neguje odmah je, kada je Dijego Armando Maradona umro odmah je izbacilo televizor iz njegove sobe jer je procenjeno da bi stres kada bi čuo da je Dijego umro bio preveliki za njega.

Vodio je Bilardo Maradonu na tri Mundijala, na prvom su uzeli titulu, a onda je buran život Dijega stao na put novim titulama.

"Medicinska sestra znala je da se ako se to dogodi, TV mora da bude zabranjen. I tako je bilo, rečeno mu je da je pukao TV kabl", rekao je Horhe Bilardo nakon smrti Dijega Armanda Maradone. 

Tako da Dijego nastavlja da živi, nekima u uspomeni, nekima kao idol, a Karlosu Bilardu kao sin koga i dalje nije izgubio.