Uživo

PARTIZAN RAZBIO LALATOVIĆEV RADNIČKI! Crno-beli DOMINIRALI od početka do kraja - 4:0 U HUMSKOJ!

Partizan ubedljivo pobedio Radnički i ostao na sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom

Izvor: MN Press

Partizan je rutinski pobedio Radnički 4:0 (2:0) i ostao na sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a sve pred utakmicu odluke u Konferencijskoj ligi, protiv Slovackog u Humskoj u četvrtak. Pobedu crno-belima golovima su doneli Andrija Pavlović (u 7. minutu), Rikardo Gomeš (u 15. i 33), a onda i mladog Sameda Baždara (83'), za konačnih 4:0.

U sudaru crno-belih protiv desetkovanog Radničkog nije bilo ni nagoveštaja uzbuđenja na terenu, a trener domaćih Gordan Petrić napravio je nekoliko promena u timu i dobio šta je hteo - i ubedljiv trijumf i odmor za važne prvotimce, poput Bibrasa Natha i Fusenija Dijabatea, koji su igrali u poslednjih pola sata.

Crno-beli su u utakmici bez tenzije ostvarili sve ciljeve i sada će spremni dočekati meč u kojem će igrati za plasman u nokaut fazu Konferencijske lige. Posle tog meča, Petrićev tim gostovaće TSC-u, a do odlaska na višemesečnu pauzu zbog Svetskog prvenstva igraće u Humskoj i protiv Spartaka i Novog Pazara.

Pratite meč Partizan - Radnički Niš uz MONDO, klikom na "Razvoj događaja"

21:24

"Nekad treba da se probije čep"

"Zadovoljan sam utakmicom. Vrlo je bitno da se niko nije povredio jer imamo tešku utakmicu u četvrtak i svi znaju šta nam ona donosi. Svi su ispunili očekivanja. Jesam, uspeo sam da odmorim sve igrače koje je trebalo, ali nekad treba 'čep da se probije'. Zbog toga su ušli Natho i Dijabate i odigrali poslednjih pola sata. Nadam se da su svi oporavljeni i da su svežiji nego što su bili kada smo igrali protiv Javora", rekao je posle meča trener Partizana Gordan Petrić.

Izvor: MN Press

20:48

Kraj utakmice, Partizan je pobedio Radnički 4:0

20:43

83' Partizan vodi 4:0 - Baždar!

Samed Baždar (2004. godište), iskoristio je sjajnu asistenciju Bibrasa Natha i udarcem levom doneo Partizanu 4:0.

Izvor: MN Press

20:24

Apel zvaničnog spikera i uvrede Lalatoviću

Posle poziva sa razglasa da navijanje bude fer i sportski, navijači su glasnije zapevali uvredljivu pesmu treneru Radničkog Nenadu Lalatoviću

Izvor: MN Press

20:23

Rikardo je postigao 19. gol ove sezone

Izvor: MN Press

20:16

58' Stativa!

Ofanzivni vezista Radničkog Aleksandar Mesarović pogodio je stativu u 57. minutu. Umalo je njegov tim smanjio veliki zaostatak za crno-belima

20:14

55' PARTIZAN VODI 3-0, RIKARDO!

Snažan udarac Partizanovog špica sa 15 metara od gola, golman Rosić je imao loptu "na ruci", ali je ipak završila u mreži.

Nenad Lalatović je seo na klupu i mirniji je nego inače kada gostuje sa ekipom u Humskoj.

Izvor: MN Press

20:05

46' Odmah nova prilika za Partizan

Praktično u prvom napadu u nastavku meča Baždar je istrčao preko polovine Radničkog, gađao po zemlji, a golman Radničkog je izbio loptu u korner

19:40

40' Opet Pavlović preti Radničkom

Ponovo je gađao napadač crno-belih sa ivice kaznenog prostora i šutirao pored leve stative

Izvor: MN Press

19:29

Ovako je Partizan poveo 1:0

Partizan - Radnički Niš 1:0, Pavlović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:28

Sportski pozdrav Petrića i Lalatovića pred meč

19:24

22' Prva šansa za Radnički - Saničanin blokira udarac

Sprečio je defanzivac Partizana Siniša Saničanin da lopta dođe do golmana Popovića. Postavio je telo i grudima odbranio snažan šut

19:22

21' Oštar start Milana Savića - žuti karton

Kapiten Radničkog grubo je uklizao Beliću, a sudija Minaković mu je pokazao prvi žuti karton na meču

19:16

2:0 ZA PARTIZAN - RIKARDO!

Odličan centaršut Danila Pantića iz kornera, pogodio je Rikarda, a on je pogodio glavom za 2:0 u 15. minutu!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

19:10

6' PARTIZAN VODI 1:0 - PAVLOVIĆ!

Pogrešio je defanzivac Radničkog Maka Gakua, poklonio loptu crno-belima, a Pavlović je to rutinski kaznio - udarcem u "malu mrežu" sa oko 18 metara od gola!

19:05

Stativa!

Baždar je gađao sa oko 18 metara i pogodio stativu!

18:49

"Idem na streljanje u Humsku"

Nenad Lalatović je posle poraza od Crvene zvezde otvoreno govorio o problemima Radničkog pred gostovanje Partizanu. U toj utakmici ostao je bez dvojice isključenih igrača.

"Protiv Partizana sam sad osakaćen. Idem sad tamo na streljanje. Tamo sad kad se pojavim idem na streljanje bez četvorice, petorice standardnih igrača. Obojice štopera, levog beka, veznog... Ne znam ni što idem tamo"

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

18:48

Ovo je Lalatovićev sastav za Humsku

18:45

Petrić je odabrao ovih 11 igrača!

Danilo Pantić je u veznom redu, dok je Ljubomir Fejsa van startne postave. Takođe, Samed Baždar je namestu Bibrasa Natha, a tu su i Traore i Andrija Pavlović, dok nema Dijabatea i Meniga. U napadu je, naravno, Rikardo Gomeš.

18:43

Ovako trenutno izgleda tabela Superlige

Izvor: sofascore.com

18:41

"Večiti su najveći problem... Poslednjih par godina je to Zvezda"

Poruka trenera Partizana Gordana Petrića pred meč izazvala je veliku pažnju. Govorio je u svom stilu - potpuno otvoreno.

"Ono što kažem prijateljima, nemam problem da kažem. Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan, nekad Zvezda, nekad Partizan, u poslednjih par godina je to Zvezda. Rekao sam da ne smemo da dozvolimo da se ovaj narod posvađa zbog fudbala. Pritisak na mojim igračima ne postoji, to neko drugi stvara veštački pritisak", izjavio je Petrić.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

18:39

Poruka sa Čaira pred meč

Umesto Nenada Lalatovića, večerašnji meč najavio je njegov pomoćnik, Dragan Šarac.

"Pred nama je težak susret. Svi znamo da je Partizan kvalitetna, ofanzivna ekipa, da daje dosta golova. Mnogo su opasni, stvaraju dosta šansi. Mi imamo problema, sedam-osam igrača ne konkurišu za sastav. Zbog crvenih kartona neće igrati Kamerunci Jamkam i Etongo, a ovaj drugi je dobio kaznu od dva meča i neće moći ni protiv Kolubare da nam pomogne. Sa žutim kartonima su kapiten Pejović i levi bek Stojanović, plus Marjanovića muči povreda zadnje lože, dok Aksentijević dugo ima problema sa kolenom, ali verujem da će od ponedeljka početi da treniraju. Takođe, i Mićibući je već dugo povređen, pa ni on neće biti u konkurenciji za tim, ali bi takođe trebalo da radi od ponedeljka sa ekipom. Faktički bez cele zadnje linije idemo na meč sa Partizanom, ali nadam se da će ostali igrači koji dobiju šansu da je maksimalno iskoriste i da probamo da osvojimo neki bod", rekao je Šarac.

Pomoćni trener Radničkog smatra da to što je Partizan u četvrtak igrao težak meče u Ligi konferencija nije prednost za njegov tim.

#To je ekipa koja je navikla da igra u ritmu četvrtak-nedelja, svuda u Evropi se tako igra. Oni su jako opasni u ofanzivi, Rikardo, Dijabate, Menig... Na nama je da ih neutrališemo, da probamo da iskoristimo njihove mane i probamo da postignemo neki gol, bez obzira na sastav ekipe. Mi se nadamo da možda i mi imamo dan da iznenadimo Partizan i odigramo kvalitetnu utakmicu. Imamo nadu, želju i ambiciju da probamo da osvojimo bodove. Protiv velikih klubova moraju da se koriste šanse, da bismo mogli da dođemo do rezultata. Takve ekipe surovo kažnjavaju svaku grešku. Sedam dana je prošlo od meča sa Crvenom zvezdom, ali za sada je atmosfera dobra i sigurno će igrači dati maksimum, da probamo da osvojimo bodove", kazao je Šarac.

Izvor: MN Press

18:37

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice

Duel Partizan - Radnički Niš počinje u 19 časova

Ukratko

  • KRAJ: Partizan - Radnički Niš 4:0 (2:0)
  • Petrić napravio niz promena u timu
  • Lalatović ostavio 3 prazna mesta u protokolu
učitaj još +