Ne piše nam se dobro

MOLIM!? IZAŠLA PROGNOZA ZA MUNDIJAL, SRBIJA ŽESTOKO POTCENJENA; Daju nam manje od 1% šanse, kažu da ODMAH idemo kući!

Autor Nikola Lalović

U Srbiju prognozeri ne veruju, ali je na Piksiju i ekipi da razuvere sve!

Izvor: MN Press/swissfootballdata.com/screenshot

Što je bliže Svetsko prvenstvo u Kataru to je više prognoza vezanih za ovo takmičenje. Superkompjuter je izračunao da Argentina osvaja ovo takmičenje, Amerikanci su izašli sa svojim prognozama u kojima Srbija ne prolazi grupu, a sada je grupa matematičara na osnovu više od 3.500 analiziranih mečeva napravila detaljne prognoze vezane za prvenstvo u Kataru.

Najveće šanse za osvajanje pehara se daju Holandiji15,2 odsto, zatim sledi Belgija sa 14,6 odsto šanse, pa Argentina sa 12,4 odsto. Srbiji se daje mizernih 0,8 odsto šanse za osvajanje turnira, koliko ima i Meksiko, dok je recimo Hrvatska dobila skoro duplo više 1,5 odsto. 

Što se tiče našeg tima, ni ova grupa matematičara ne veruje u tim Dragana Stojkovića Piksija. Daje nam se 55,6 odsto šanse da ispadnemo u grupi, sledeći najverovatniji ishod je ispadanje u osmini finala sa 28,1 odsto šanse, a za četvrtfinale nam se daje 11 odsto šanse dok su šanse za polufinale, finale i osvajanje turnira mizerne. 

Napravljena je i detaljna analiza naše grupe u kojoj nam se po matematičkim proračunima ne piše dobro. Kamerun je procenjen sa 82 odsto šanse da bude poslednji u grupi, a bez šansi da budu među prva dva mesta. Pogledajte šta se prognozira Srbiji:

Izvor: swissfootballdata.com/screenshot

Naš tim ima 15 odsto šanse da bude prvi u grupi, 30 odsto šanse da završi kao drugi, a najviše, 44 odso šanse da budemo treći. Švajcarcima je prvo mesto procenjeno na 34 odsto verovatnoće, drugo na 35 odsto, a treće na 27. Brazil je najveći favorit u grupi sa 51 odsto šanse za prvo i 32 odsto prilike za drugo mesto u grupi.