AU!

LEGENDU PORAZ PEČE VIŠE OD FINALA SVETSKOG PRVENSTVA: Želeo bolju zemlju za decu, pa okačio sliku punu tuge! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji brazilski fudbaler teško je podneo poraz njegove opcije na predsedničkim izborima u svojoj zemlji.

Izvor: Instagram/rivaldo/printscreen

Na predsedničkim izborima u Brazilu došlo je do promene, pa je umesto dosadašnjeg predsednika Bolsonara mesto na čelu države preuzeo nekadašnji predsednik Lula. Ova informacija ne sviđa se nekolicini brazilskih fudbalera - Nejmar i Lukaš Moura bili su Bolsonarovi glasači, a legendarni Rivaldo pružao je podršku tokom kampanje.

I poraz mu je veoma teško pao! Čak i teže nego kada je pre više od 20 godina izgubio u finalu najvećeg fudbalskog događaja na svetu. Sa reprezentacijom Brazila Rivaldo je 1998. igrao finale Mundijala u Francuskoj, ali je domaćin sigurnom partijom u finalu stigao do trofeja. Na tu tugu je nekadašnjeg ofanzivca Barselone podsetio poraz njegove opcije na izborima.

"Danas sam imao osećaj tuge pomalo sličan finalu Svetskog prvenstva 1998. godine kada sam izgubio od Francuske 3:0. Zapravo, ovo je gore jer sam imao toliko nade u budućnost moje dece i unuka. Borba se nastavlja i nećemo stati jer mnogo toga će se još desiti do 21. decembra 2022. godine. Sa puno vere u Boga kojem služim nastaviću da se borim zahvaljujući predsedniku Bolsonaru i svima koji su glasali za bolji Brazil. Ne gubite nadu jer Bog ima kontrolu i nikada neće dozvoliti da se njegov narod stidi. Bog je uvek veran", napisao je legendardni fudbaler.

Inače, nekadašnji fudbaler već nekoliko godina nije blizak fudbalu, ali se povremeno pojavljuje u medijima. Tokom izborne kampanje pružao je podršku dosadašnjem predsedniku Bolsonaru, a pre nekoliko meseci u javnosti se našao zbog slika na kojima je pokazao telo u treningu. Pogledajte kao sada izgleda Rivaldo:

Inače, Rivaldo je tokom karijere osvojio i Svetsko prvenstvo. Četiri godine nakon poraza od Francuza, Brazilci su u finalnom meču savladali Nemce (2:0) i uspeli da stignu do trofeja. Pored Mundijala, rivaldo je sa reprezentacijom osvojio i Kopa Ameriku i Kup Konfederacija, dok mu je na klupskom nivou najveći trofej Liga šampiona sa Milanom 2003. godine.

Tagovi